Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ravi ebavõrdsus püsib

  Praegu on Eestis sisuliselt 17 haigekassat, igaüks neist on omaette juriidiline isik, kellel on oma eelarve ja oma rahaeraldused. Järgmisel aastal ühendab Eesti Haigekassa kogu haigekassade süsteemi, juttu on olnud nelja suure teeninduspiirkonna loomisest.
  Keskhaigekassa avalike suhete juhi Kaja Tampere kinnitusel on reformimise eesmärk kulude kokkuhoid ja kliendisõbralikuma teeninduse loomine.
  Võru ja Harjumaa haigekassa juhtide sõnul kasvatab aga uus süsteem inimeste ebavõrdsust. Tallinnas ja Tartus on arstiabi inimestele kergemini kättesaadav. Eesti Haigekassa seadus ei selgita, kuidas kindlustatakse veel suurema hulga inimeste pääsemine näiteks eriarsti juurde.
  Alles nädalapäevad tagasi rippus näiteks Mustamäe haiglas teade, et Harjumaa inimesi ei teenindata.
  Harjumaa haigekassa direktori Lia Rannametsa sõnul ei võetud eriarsti vastuvõtule isegi neid, kellele number ammu välja antud või käes plaanilise operatsiooni aeg.
  Plastikust haigekassakaart annab juba täna petliku kindlustunde. Kui Harjumaa haigekassas kindlustatud last ootav ema tuleb Tallinna Kesklinna Lastepolikliinikusse ujuma või võimlema, võib ta seda teha tasuta. Tema kõrval basseinis harjutusi tegev Tallinna haigekassa kindlustatu maksab vesised lõbud oma taskust kinni.
  400kroonine investeering ujumispaketti, mille osa tulevasi emasid peab tasuma, tekitab õigustatud küsimuse, miks on üks haigekassakaart parem kui teine, kui mõlemate ujujate tööandjad on maksnud sotsiaalmaksu.
  Selgub, et sotsiaalministri määruse kohaselt võib iga haigekassa otsustada, kas ta toetab ravivõimlemist ja rasedate ujumist. ?Meil oli võimalik tulevasi emasid toetada. Uue süsteemi käivitumisel seesugused soodustused vist kaovad,? kahtleb Harjumaa haigekassa juht Lia Rannamets.
  Tähe Erakliiniku juhataja Andrei Sõritsa loodab, et uus haigekassasüsteem lubab inimestel ise otsustada, millises haiglas neid opereeritakse või ravitakse.
  ?Praeguses situatsioonis on haigekassa vaheotsustaja, kes ütleb haigele, et minge sinna või teise haiglasse,? räägib Sõritsa. ?Paljud ravikindlustusega patsiendid otsustavad seetõttu tasulise vastuvõtu kasuks.?
  Võrumaa haigekassa direktori Kaljo Poldovi näited kinnitavad, et haigekassa võib ka praegu inimesi nende valikutes rahaliselt aidata. ?Erijuhte tuleb alati kaaluda,? annab ta haigekassast rahaküsijatele julgustust.
  Sel aastal sai Võrumaal tänu haigekassale kahele inimest tehtud liigeseoperatsioon. Vaatamata sellele, et haigekassa lepingujärgne partner Medex AS Päevakirurgia Erakliinik inimeste terviseprobleeme ei lahendanud, eraldati haigekassaraha Tallinnas asuva OÜ Artroskoopia jaoks ja inimesed said oma vaevustest lahti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Majanduslangus või mitte: tulekul on veel kolm intressitõusu
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Euroopa Keskpangalt võib järgmine nädal oodata veel üht märkimisväärset intressitõusu, euroala majandus aga läheb järgmisel kahel kvartalil langusse. Eestis võib oodata küll majanduse olukorra halvenemist, aga inflatsioonist see meid ei päästa.
Lugu Ärimeestest ja Advokaatidest. Ja Kodanikust, kes neid ei kadesta. Kohe üldse
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Leeri vahetamine, see on imelihtne, kirjutab Äripäeva arvamustoimetaja Karl-Eduard Salumäe.
Mõnel pangal võib EKP laenude tagasimaksmine raskeks minna
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Euroopa Liidu pangandusjärelevalve EBA teatas, et mõned eurotsooni pangad võivad olla raskustes Euroopa Keskpangast laenatud raha tagasimaksmisel.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Rannarootsi lihatööstus saab uued juhid
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Tänasest asuvad Maag gruppi kuuluva Rannarootsi Lihatööstuse ASi juhatuse liikmete kohale Sven Sooman ja Karmo Aksel. Senine juht Silver Kaur lahkub nii Rannarootsi lihatööstuse kui Maag grupi juhatusest, teatas ettevõte.
Sõjapõgenikud töötavad peamiselt töötlevas tööstuses
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Eestis töötavatest sõjapõgenikest 60% leiab, et nad töötavad oma haridustasemest madalamal ametikohal, selgub Tartu Ülikooli uuringu esmastest andmetest.
Operail müüs ära Ukrainas asuva vagunipargi
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.
Eesti riigile kuuluv raudteefirma Operail müüs Ukrainas asuvad rendivagunid rohkem kui 6,5 miljoni euroga.

Olulisemad lood

Pactum kaasas 20 miljonit dollarit
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.
Läbirääkimiste tehisintellekti arendav Eesti idufirma Pactum kaasas 20 miljonit dollarit, et jätkata kasvu Ameerika Ühendriikides ja Euroopas.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.