• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaba üür korrastab turgu

  Ühendriikide aktsiaturud alustasid eilset kauplemispäeva tarkvaragigant Microsofti ja Sun Microsystemsi oodatust paremate majandustulemuste toel optimistlikult.
  Nasdaqi üldindeks oli kaks tundi pärast kauplemise algust kerkinud 6,18 3367,63 punktile.
  Suni ja Microsofti tulemused andsid positiivse tõuke kogu ülejäänud tehnoloogiasektorile. Turgu toetas ka Föderaalreservi juhi Alan Greenspani avaldus, kus ta muu hulgas märkis ära, et tõusev nafta hind pole Ühendriikide majandusele olulist kahju tekitanud ning tänu tehnoloogiasse tehtud investeeringute poolt saavutatud kõrgemale tootlikkusele püsib inflatsioon madalana.
  Dow Jonesi tööstuslik keskmine liikus kaks tundi peale kauplemise algust 1,08 plussis 10 022,68 punktil. New Yorgi börsil oli positiivse tähelepanu objektiks finantssektor eesotsas J.P. Morgani ja American Expressiga.
  Stockholmi börs lõpetas Nokia ja Ericssoni toel 4,13 kõrgemal. Börsi üldindeks sulgus 5228,71 punktil.
  Helsingi börsil käivitas Nokia kolmanda kvartali 1,34 mld suurune kasum tõelise hinnaralli. HEX-üldindeks sööstis 15,7 kõrgemale 12 152,96 punktile.
  88 börsi päevakäibest moodustanud Nokia kerkis päeva lõpuks 22 ja sulgus 43,67 eurol. Nokia tõus vedas kaasa ka ettevõttele allhankeid tegeva Eimo, mis kerkis 17 6,37 eurole ja Perlose 14 22,80 euroni. Nokia oodatust paremad tulemused aitasid aktsia hinnatõusu kaudu tõsta ettevõtte turuväärtuselt kolmandale kohale Euroopas. Nokiat edestavad vaid Briti mobiilsideoperaator Vodafone ja naftakompanii BP Amoco.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Facebooki tulemused panid aktsia veidi tõusma
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Majutusasutuste kogemused hullude klientidega: poissmehed leiavad alati vahukustuti üles
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.
Mustjõe Kõrtsitalu perenaine Evika Eljas ja Go Hotel Shnelli hotellijuht Alver Pupart meenutasid saates "Turismitund" kogemusi raskete klientidega. "Vahel astub mõni inimene läbi seina ka," muigas Pupart.