Madli Zobel • 20. oktoober 2000 kell 13:19

Väikeinvestor: tuleb aktsiadefitsiit

Palgatöötajast tulevane väikeinvestor Tiit Jürimäe ütles, et investeerimismessi tund aega ringi vaadanuna, on ta saanud selgeks, et häda on selles, et pole kuhugi investeerida.

Ettevõtted on strateegiliste investorite käes ja nad ei müü oma osalust, rääkis Jürimäe. Peab ettevõtteid juurde tulema, kuid hetkel neid tulemas pole. Kui nüüd kõik otsustavad investeerida, siis peab investeerima Eestist välja.

Kes ees, see mees, sõnas tulevane investor. Hiljem tulijatel pole enam midagi osta, nüüd läheb Optiva Pank ka ära. Kõik lähevad järjest ära.

Igaljuhul olen otsustanud paigutada raha Eesti aktsiaturule, kommenteeris ta. Investeerin 10 aastaks, laps on praegu 9 ja siis kui ta on 19, annan portfelli talle üle. Kui just ajad vahepeal väga halvad pole. Ajalugu on näidanud, et võidavad pikaajalised investorid. Vaataksin fondi poole, igal juhul hajutaksin.

Ma arvan, et rahasumma pole praegu oluline. Mitte et mul raha üle oleks, kavatsen säästa investeerimiseks.

Hetkel kuum