• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kapo tahab Osa rangemalt karistada

  Kaitsepolitsei komissar Hannes Kondi sõnul on Aivar Osale ja tema äripartner Raul Vainole esitatud süüdistus kelmuses. ?Lisaks on seoses nende samade majadetailide impordiga uurimisel veel Osa võimalik salakaubavedu, maksudest kõrvale hoidmine ning tuludeklaratsiooni valede andmete esitamine,? rääkis Kont. ?Meil on dokumendid Rootsist käes, kuid dokumentide ja maksurevisjoniga läheb veel aega.? 1997.?1998. aastal importisid Osa ja Vaino Rootsist kokkupandavate majade detaile. Nendest detailidest on kokku pandud ka president Lennart Meri maja Viimsis, mille ta Aivar Osa firmalt M-Ekspert ostis. Ligi 3 miljonit krooni maksva maja sai president Osa firma kaudu kätte 1,3 miljoni krooni eest.
  Aivar Osa väidetava käibemaksupettuse suurus on 400 000 krooni.
  Kas presidendi maja on ehitatud salakaubana maale toodud maja detailidest, seda kaitsepolitsei Kondi sõnul ei uuri. ?President ostis maja heauskse ostjana,? ütles Kont. ?Uurimise objektiks on majade ebaseaduslik maaletoomine, mitte see, kas presidendi maja on just nendest detailidest.?
  Esmaspäeval mõistis Harju maakohus Aivar Osa süüdi võõra vara ebaseaduslikus omandamises. Osale mõistegi kolmeaastane vabadusekaotus kaheaastase katseajaga ning temalt mõisteti Tiit Kuuli kasuks välja 389 000 krooni. Aivar Osa omastas võõra maa müügist saadud rahast enamiku, makstes maaomanikule vaid osa maa tegelikust müügihinnast. Osa advokaat Monika Mägi on lubanud kohtuotsuse edasi kaevata.
  Aivar Osa on praegu Viimsi vallavolikogu ning maakomisjoni liige. Lennart Merile maja odavamat müümist on Osa põhjendanud sellega, et president osaleb edaspidi maja müügikampaanias.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Emiraatide investorid toovad New Yorgis börsile kiibitootja
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Abu Dhabi investeerimisfirma Mubadala toob USAs börsile tippkiibitootja Global Foundries.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.