Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  MicroLink tahab e-valitsuse moodustada ka Lätis

  MicroLink Süsteemide ASi juhatuse esimees Karel Kannel lausus, et pärast e-valitsuse süsteemide loomist Eestis plaanib MicroLink saadud kogemustega osaleda ka Läti samalaadses projektis.
  Samas kohtus nädal aega tagasi ka maailma suurima tarkvaratootja Microsofti delegatsioon Läti presidendiga, avaldades valmisolekut hakata tegelema Läti e-valitsuse loomisega.
  Läti presidendi pressiesindaja Aiva Rosenberg ütles, et Microsofti esindajad tutvustasid presidendile e-valitsuse vajadust ning tutvustasid ka juba tegutsevaid süsteeme, näiteks Inglismaal.
  Karel Kannel ütles, et see ei tähenda, et Microsoft Läti e-valitsuse loomisega kindlasti tegelema hakkab. ?Kui Microsoft seal tiirutas, oli see vist sellest, et eks nad haistsid, et sealt saab kuulsust lõigata, ning tegid kohe ka tipptasemel kohtumisi,? rääkis ta. ?Tegelikult ei ole aga Lätis veel otsust tehtud ning kõik on alles idee tasemel.?
  Ka Aiva Rosenberg ütles, et kuigi Läti president tunnistas e-valitsuse loomise väga vajalikuks, ei andnud ta Microsoftile mingisuguseid lubadusi, sest selleks peab riik ikkagi konkursi korraldama. Rosenbergi sõnul ei ole veel ajakava teada, tõenäoliselt on tegu järgmise aasta plaanidega.
  Läti valitsuse pressiosakonnast öeldi, et nemad ei tea e-valitsuse loomise plaanidest ja ajakavast midagi.
  Kannel ei välistanud, et MicroLink võib Lätis hoopis Microsoftiga koos pakkumise esitada ja e-valitsuse juurutamisel koostööd tegema hakata.
  ?MicroLinkil on tegelikult nendega päris tihe kontakt mitmetel aladel, alates arvutitootmisest, kus me oleme nende suurim klient Baltimaades,? rääkis ta. ?Ka arenduse poole pealt teeb meie tütarfirma Fortech Lätis päris palju just Microsofti toodetega, nii et ma ei oska isegi täpselt öeldagi, kas Microsoft on meil seal rohkem konkurent või koostööpartner.?
  Eestis lõi valitsuse istungite elektroonilise läbiviimise infosüsteemi tänavu suveks Microlink Süsteemid koostöös ASiga Datel ja audiosüsteeme tarniva ASiga Pristis. Istungite infosüsteemi loodab riigikantselei järgmisest aastast kasutada ka valitsuse kabinetinõupidamistel. Hanke maht on 2,5 miljonit krooni.
  Istungite infosüsteem on esimene samm täieliku e-valitsuse poole. Tulevikus vabastab loodav süsteem riigikantselei vajadusest paljundada igaks valitsuse istungiks ligi 55 eksemplari 10?20 cm kõrgusest dokumendipakist.
  Samuti lihtsustab uus süsteem tunduvalt ministeeriumidevahelist eelnõude kooskõlastamist, asendades senise posti teel peetava kirjavahetuse elektroonse andmeedastusega. Ministrid saaksid eelhääletuse käsitletavate punktide kohta ja oma märkused edastada interneti kaudu oma kabinetist või kodust turvalisi e-rakendusi ja e-allkirja kasutades ning Eestist eemal viibivad ministrid saaksid osaleda istungil videokonverentsi teel lähimast saatkonnast. Samuti tagaks süsteem ministrite operatiivse teenindamise ministeeriumide personali poolt istungi ajal.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ehitajad ootavad tööd, riik … loodetavasti mitte Godot'd
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ajal, mil kinnisvaraarendajad tõmbavad uutele projektidele pidurit, läheb tarvis riigi ja omavalitsuste julgust ehitussektorile tööd pakkuda. Ilmselt on kõrged hinnad tulnud selleks, et jääda, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Peep Peterson: Arto Aasal on ühes asjas õigus
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
Julgeoleku kõrval on inimesed mures majandusliku hakkamasaamise pärast ja murel on paha komme ennast majanduses taastoota. Miinimumpalga kiirem tõus on Eesti eduloo jätkusuutlikkuse küsimus, leiab tervise- ja tööminister Peep Peterson (SDE) vastuartiklis tööndjate juhile.
TS Laevad kutsub juhatuse liikme tagasi
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Tallinna Sadama tütarettevõte TS Laevad nõukogu kutsus juhatusest tagasi teenindusvaldkonna juhi Ave Metsla, tema volitused lõpevad 9. detsembril.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Telia saab Eestis uue juhi
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
Detsembrist saab Telia Eesti juhiks Holger Haljand. Praegune juht Robert Pajos lahkub ettevõttest, teatas Telia.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tuleval aastal jääb vabasse jagamisse vähem elamislube töötamiseks
Selleks aastaks anti jooksvalt välja üle 600 elamisloa töötamiseks, kuid tuleval aastal on neid poole vähem. Samas üldine tähtajaliste elamislubade arv nii palju ei muutu.
Selleks aastaks anti jooksvalt välja üle 600 elamisloa töötamiseks, kuid tuleval aastal on neid poole vähem. Samas üldine tähtajaliste elamislubade arv nii palju ei muutu.

Olulisemad lood

Haljala vald pani vallamaja oksjonile
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,
Haljala vallavolikogu otsustas juba septembris, et majandusolude parandamise eesmärgil tuleb maha müüa kuus kinnisvaraobjekti. Nüüd on pakkumised avalikuks tehtud,

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.