Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Part pilvepiiril

  Septembri keskel avas AIRO Catering Services Eesti OÜ Tallinna Lennujaama territooriumil moodsa köögikompleksi. Peamiselt Estonian Airi, aga ka teiste lennufirmade (SAS, Enimex, AVIES) Tallinnast väljuvaid lende toiduga varustava firma tegevdirektor Veiko Veskiväli ütleb, et seoses kaasaegse kompleksi valmimisega muutusid lennukis mitmekesisemaks menüüd ning nüüd on rohkem võimalusi vastu tulla ka neile, kel on toitude osas erisoove.
  ?Alates pühapäevast pakutakse 60 erinevat menüüd nii äri- kui turistiklassis reisijatele. Äriklassile on olemas soe ja külm hommikusöök, soe lõunasöök lühemale ja pikemale reisile ning külm lõunasöök. Turistiklassis reisijatele pakutakse sooja ja külma hommikusööki, sooja lõunasööki ning külma lõunasööki lühemale ja pikemale reisile.?
  Menüü vahetub igal nädalal. Samas on aga nii, et esmaspäeval Londonisse sõitev ärimees sööb lõunaks näiteks lõhepalle, kuid teisipäeval tagasi tulles on toiduvalik juba eine. Sagedased reisijad ei söö sarnast toitu.
  AIRO Catering Services Eesti OÜ tootejuht Külli Joakit ütleb, et lennukitoidu valmistamisel võetakse arvesse ka erisoove. Sel juhul peab reisija oma soovi pileti broneerimisel välja ütlema.
  Joakiti sõnul käivad eritoitude alla dieettoidud (gluteenivaba ja laktoosivaba toit), religiooni ette kirjutatud toidud (islamiusupärased), toitumiseelistusel põhinevad toidud (taimetoidud, toidud ainult mereandidest). Oma soovist tuleb teatada vähemalt 24 tundi enne lendu.
  Joakit ütleb, et erisoove arvestatakse ka laste puhul. Kui laps ikka kala või kana ei söö, pannakse tema menüü kokku muudest toiduainetest. ?Ühe võimalusena pannakse näiteks kokku korralik puuviljavaagen.? Tegelikult on aga Veskiväli ja Joakiti sõnul menüüd kokku pandud sellisel põhimõttel, et igaüks leiab sealt endale midagi. Kui lõuna põhiroaks ongi pardifilee parmesan?i riisiga, siis eelroog on sellisel puhul kalast ja vastupidi.
  Veskiväli sõnul saab eritellimusel valmistada lennukisse ka torte või kooke. ?Seda juhul, kui soovitakse sõpra, abikaasat või äripartnerit mingi tähtpäeva puhul lennukis üllatada.?
  Teatage ainult ette ning kaunistatud tort tuuakse õigel ajal kindlasti lennukisse, kinnitab Külli Joakit.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Keskpank võib tõsta intressi, aga enne paneb inflatsioonile käe ette jahtuv majandus
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Sisetarbimise lõpp, uksed sulgevad tööstused ja investeeringute lakkamine võivad panna inflatsioonile käe ette enne, kui keskpanga intressitõusud jõuavad seda mõjutamagi.
Mihkel Nestor: palgakasv võinuks olla suuremgi, tööturg püsib tugev Tööstuses oleks koondatud varem või hiljem
Peamise stsenaariumi kohaselt jäävad palgakasv ja tööhõive suhteliselt kõrgeks ka järgnevatel kuudel, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Peamise stsenaariumi kohaselt jäävad palgakasv ja tööhõive suhteliselt kõrgeks ka järgnevatel kuudel, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Kanada esimese kuue kuu ülejäägiks kujunes 1,72 miljardit
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Rahandusministeerium teatas reedel, et Kanadas oli 2022/23. eelarveaasta esimese kuue kuu eelarve ülejääk 1,72 miljardit Kanada dollarit ehk 1,29 miljardit USA dollarit.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Äripäeva kirjastus jagab kiirematele juhtimis- ja elutarkust poolmuidu
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
Ega tühi kott püsti seisa. Kui tunned, et sul on toss väljas või ulub kingikotis tuul, lase Äripäeva kirjastusel end aidata. Kui sind järgnevad raamatud ei kõneta, võta lahti kirjastuse e-pood, et sealt lihtsa vaevaga oma lemmikud ostukorvi laduda.
No pressure, Harmet! Ukraina lasteaia ehitamise aeg hakkas jooksma
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tänasest hakkab jooksma 170 päeva, mille jooksul peab Harmet ehitama moodullasteaia Ukrainasse Ovrutši linna.
Tööstus: ikkagi see talv tuleb leida mingi lahendus
Masina- ja metalli­firmad, aga ka kõik teised tööstused ei suuda võistelda naaberriikide energiatoetusi saavate ettevõtetega ja valitsuse ees on valik: kas maksta lihtsalt töötutoetust inimestele või aidata ettevõtetel edasi toimetada.
Masina- ja metalli­firmad, aga ka kõik teised tööstused ei suuda võistelda naaberriikide energiatoetusi saavate ettevõtetega ja valitsuse ees on valik: kas maksta lihtsalt töötutoetust inimestele või aidata ettevõtetel edasi toimetada.

Olulisemad lood

Lasse Lehis: tõenäoliselt peame piirama palju avalikku infot
On vägagi tõenäoline, et Eesti peab hakkama piirama mitte ainult juriidiliste isikute kasusaajate info avaldamist, vaid tuleb nii-öelda lukku panna palju muudki teavet, leiab Euroopa Kohtu hiljutisele otsusele viidates Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis.
On vägagi tõenäoline, et Eesti peab hakkama piirama mitte ainult juriidiliste isikute kasusaajate info avaldamist, vaid tuleb nii-öelda lukku panna palju muudki teavet, leiab Euroopa Kohtu hiljutisele otsusele viidates Eesti Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.