Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  TOPis hullud päevad

  ?Kui firma on vaene, aga omanikud ja ajakirjandus on juba nii suure töö ära teinud selle tutvustamiseks, siis ei saa jätta kasutamata võimalust müügile omalt poolt kaasa aidata,? põhjendas TOPi direktor Raimo Kägu eile alanud reklaamikampaaniat.
  Lisaks toimub reedel TOPis oksjon, kus müüakse ladudesse jäänud vara ja mitmesuguseid sooduspakette.
  Kägu loodab enda sõnul TOPi pindu ja teenuseid üliodavalt müüki pannes täiendavat tulu teenida. ?On võimalik müüa vähe ja kallilt, aga on ka võimalik müüa palju ja odavalt,? lausus ta.
  Küsimusele, kas alanud kampaania pole kuidagi pikaleveninud erastamisega seotud, vastas Kägu: ?Seni oleme korduvatest erastamiskampaaniatest vaid suurt kahju saanud, nüüd tahame sellest esimest korda kasu lõigata.?
  Uudset reklaamikampaaniat Kägu enda sõnul omanike ehk riigiga kooskõlastanud ei ole. ?Nii väikseid asju pole me kunagi omanikega kooskõlastanud,? märkis ta.
  Kägu sõnul on seejuures tähtsaim õige ajastus: pärast erastamise väljakuulutamist ja enne üldise jõuluostubuumi algust.
  Näiteks loodab Kägu, et eelseisva kuue kuuga kasvab hotelli käive viiendiku võrra. ?Telefonid on punased, inimesed küsivad, kas hotell on juba täis,? märkis Kägu.
  Rendilepinguid saab hinnaga 59 krooni ruutmeeter sõlmida pooleks aastaks. ?Kui võrrelda Tallinna linnaga, kus antakse pindu rendile 5?10 krooni ruutmeeter, siis see nii odav ei olegi,? ütles Kägu.
  Kinnisvara- ja hotelliärimehe Indrek Toome hinnangul on TOPis kehtestatud uued hinnad vapustavalt madalad. Sellist kampaaniat, kus hotellituba antakse välja 99 krooni eest öö, ei saa tema sõnul tõsiselt võtta. ?Mitte mingil juhul ei lähe me sellega kaasa,? kinnitas ta.
  Ka ei tohiks erastamisprotsessis olevat ettevõtet uute siduvate lepingutega koormata, lausus Toome. ?Kui rendileping sõlmida, peaks see olema tähtajatu, pool aastat on liiga pikk,? märkis Toome.
  Toome avaldas arvamust, et erastamise korraldaja peaks TOPi asjades selguse looma, vastasel korral tõsiseid pakkumisi ei tule. Kägu käitumise kohta ütles ta, et tõsine juht nii ei tee. ?Kui midagi ei meeldi, võiks parem sirge seljaga lahkuda,? märkis ta.
  Erastamisagentuuri erastamisüksuse direktor Valler Peegel hindas TOPis toimuva äriühingu reklaamiürituseks, millel erastamisele otsest mõju ei ole.
  Ka kultuuriministeeriumi asekantsler Henn Vallimäe leidis, et üksikud sõuelemendid ei mõjuta erastamise käiku. ?Hinnalangust saab erastamisega siduda siis, kui konkurendid sellega kaasa ei lähe, aga see selgub mõne aja pärast,? lausus ta.
  Vallimäe sõnul oligi näiteks ujula kasutamise hind liiga kõrge. Helsingis saab tema väitel tund aega ujuda 20 krooni eest.
  Vallimäe sõnul on TOPi nõukogu andnud juhatusele volitused reklaamikampaaniaid ise otsustada. Teadlikku erastamisele mineva vara kahjustamist, mis oleks seadusega keelatud, tema sõnul TOPis pole, kuna tegu on talvehooajaga, mil turg madalseisus.
  TOPi aktsiapaki 250 miljoni kroonist alghinda on eksperdid hinnanud liiga kõrgeks ja müügihetke küsitavaks.
  TOPi väärtus ostja jaoks on ligi kakssada rentnikku, kes maksid seni keskmiselt sajakroonist ruutmeetri rendihinda, kokku 26,6 miljonit krooni aastas. Kaubandus- ja büroopinnana ei ole TOPi olukord enam nii hea kui mõned aastad tagasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Powell: intressitõstmise tempo aeglustamine on võimalik, kuid võitlus inflatsiooniga pole läbi
USA Föderaalreservi juht Jerome Powell ütles kolmapäeval peetud kõnes, et Föderaalresesrv võib intresside tõstmise tempot tagasi tõmmata juba detsembris, Samal ajal hoiatas Powell, et võitlus inflatsiooniga pole veel lõppenud ning keegi veel ei tea, kui kõrgele intressimäärad peavad lõpuks tõusma ning kui kaua seal püsima, vahendas Reuters.
USA Föderaalreservi juht Jerome Powell ütles kolmapäeval peetud kõnes, et Föderaalresesrv võib intresside tõstmise tempot tagasi tõmmata juba detsembris, Samal ajal hoiatas Powell, et võitlus inflatsiooniga pole veel lõppenud ning keegi veel ei tea, kui kõrgele intressimäärad peavad lõpuks tõusma ning kui kaua seal püsima, vahendas Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Janek Stalmeister: tarneahela finantseerimise digipööre sünnib Eesti fintech-firmas
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.
Oma varasemas tööelus neli aastat Tallinki juhtinud Janek Stalmeister tegutseb nüüd finantstehnoloogia ettevõttes SupplierPlus ning aitab luua lahendusi tarneahelate finantseerimise digipöördeks nii Eestis kui ka lähiriikides.

Olulisemad lood

Lahkus Tarmeko loonud Olev Nigul
Esmaspäeval, 28. novembril, suri Tartu metsakombinaadi ja Tartu mööblikombinaadi, hilisema Tarmeko grupi pikaaegne juht Olev Nigul, teatas Tartu Postimees.
Esmaspäeval, 28. novembril, suri Tartu metsakombinaadi ja Tartu mööblikombinaadi, hilisema Tarmeko grupi pikaaegne juht Olev Nigul, teatas Tartu Postimees.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.