• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  TOPis hullud päevad

  ?Kui firma on vaene, aga omanikud ja ajakirjandus on juba nii suure töö ära teinud selle tutvustamiseks, siis ei saa jätta kasutamata võimalust müügile omalt poolt kaasa aidata,? põhjendas TOPi direktor Raimo Kägu eile alanud reklaamikampaaniat.
  Lisaks toimub reedel TOPis oksjon, kus müüakse ladudesse jäänud vara ja mitmesuguseid sooduspakette.
  Kägu loodab enda sõnul TOPi pindu ja teenuseid üliodavalt müüki pannes täiendavat tulu teenida. ?On võimalik müüa vähe ja kallilt, aga on ka võimalik müüa palju ja odavalt,? lausus ta.
  Küsimusele, kas alanud kampaania pole kuidagi pikaleveninud erastamisega seotud, vastas Kägu: ?Seni oleme korduvatest erastamiskampaaniatest vaid suurt kahju saanud, nüüd tahame sellest esimest korda kasu lõigata.?
  Uudset reklaamikampaaniat Kägu enda sõnul omanike ehk riigiga kooskõlastanud ei ole. ?Nii väikseid asju pole me kunagi omanikega kooskõlastanud,? märkis ta.
  Kägu sõnul on seejuures tähtsaim õige ajastus: pärast erastamise väljakuulutamist ja enne üldise jõuluostubuumi algust.
  Näiteks loodab Kägu, et eelseisva kuue kuuga kasvab hotelli käive viiendiku võrra. ?Telefonid on punased, inimesed küsivad, kas hotell on juba täis,? märkis Kägu.
  Rendilepinguid saab hinnaga 59 krooni ruutmeeter sõlmida pooleks aastaks. ?Kui võrrelda Tallinna linnaga, kus antakse pindu rendile 5?10 krooni ruutmeeter, siis see nii odav ei olegi,? ütles Kägu.
  Kinnisvara- ja hotelliärimehe Indrek Toome hinnangul on TOPis kehtestatud uued hinnad vapustavalt madalad. Sellist kampaaniat, kus hotellituba antakse välja 99 krooni eest öö, ei saa tema sõnul tõsiselt võtta. ?Mitte mingil juhul ei lähe me sellega kaasa,? kinnitas ta.
  Ka ei tohiks erastamisprotsessis olevat ettevõtet uute siduvate lepingutega koormata, lausus Toome. ?Kui rendileping sõlmida, peaks see olema tähtajatu, pool aastat on liiga pikk,? märkis Toome.
  Toome avaldas arvamust, et erastamise korraldaja peaks TOPi asjades selguse looma, vastasel korral tõsiseid pakkumisi ei tule. Kägu käitumise kohta ütles ta, et tõsine juht nii ei tee. ?Kui midagi ei meeldi, võiks parem sirge seljaga lahkuda,? märkis ta.
  Erastamisagentuuri erastamisüksuse direktor Valler Peegel hindas TOPis toimuva äriühingu reklaamiürituseks, millel erastamisele otsest mõju ei ole.
  Ka kultuuriministeeriumi asekantsler Henn Vallimäe leidis, et üksikud sõuelemendid ei mõjuta erastamise käiku. ?Hinnalangust saab erastamisega siduda siis, kui konkurendid sellega kaasa ei lähe, aga see selgub mõne aja pärast,? lausus ta.
  Vallimäe sõnul oligi näiteks ujula kasutamise hind liiga kõrge. Helsingis saab tema väitel tund aega ujuda 20 krooni eest.
  Vallimäe sõnul on TOPi nõukogu andnud juhatusele volitused reklaamikampaaniaid ise otsustada. Teadlikku erastamisele mineva vara kahjustamist, mis oleks seadusega keelatud, tema sõnul TOPis pole, kuna tegu on talvehooajaga, mil turg madalseisus.
  TOPi aktsiapaki 250 miljoni kroonist alghinda on eksperdid hinnanud liiga kõrgeks ja müügihetke küsitavaks.
  TOPi väärtus ostja jaoks on ligi kakssada rentnikku, kes maksid seni keskmiselt sajakroonist ruutmeetri rendihinda, kokku 26,6 miljonit krooni aastas. Kaubandus- ja büroopinnana ei ole TOPi olukord enam nii hea kui mõned aastad tagasi.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Biden plaanib maksudega rikkaid pitsitama hakata
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Täna avalikustas Senati rahanduskomisjoni esimees Ron Wyden nn "miljardäridemaksu" plaani, mille eesmärk on kõrgemalt maksustada rikkaid ja ettevõtteid, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.