• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eelarvedefitsiit oli septembri lõpuks 3 korda väiksem kui prognoositud

  Rahandusministeeriumi andmetel 2000. aasta üheksa kuuga ületasid valitsussektori kulud laekunud tulusid 270,5 miljoni krooni võrra. Septembris moodustas eelarvedefitsiit 36,9 miljonit krooni.

  Koos Rahvusvahelise Valuutafondiga koostatud Majanduspoliitika memorandumis lubas Vabariigi Valitsus hoida kolme kvartali eelarvedefitsiidi alla 750 miljoni krooni. Seega oli tegelik tulemus ligi kolm korda positiivsem.
  Üheksa kuuga laekus üksikisiku tulumaksu 72,7 % eelarvest, ettevõttetulumaksu 126,9 %, sotsiaalmaksu 73,8 %, omandimakse 84,4 %, käibemaksu 74,1 %, aktsiise 52,2 %, mittemaksulisi jooksvaid tulusid 81,7 % ning kapitalitulusid 28,2 %.
  Septembris jätkus soodsast majanduskeskkonnast tulenevalt käibemaksu hea laekumine - kuu laekumine moodustas 9,7 % aastaeelarvest. Endiselt suhteliselt madal on aktsiiside laekumine, eelarve täitus 50 % ulatuses alles septembris.
  Valitsussektori konsolideeritud tulude maht oli eelmisel aastal septembri lõpuks 19,61 miljardit krooni ehk tänavune üheksa kuu tulude laekumine on sellega võrreldes olnud 14,0 % kõrgem. Samas on valitsussektori kulud suurenenud 1,8 % võrra, eelmise aasta 22,24 miljardilt kroonilt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Sille Pettai: rohepööre vajab heas mõttes survet
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
Me ei saa eeldada, et ühiskonna meel muutub pelgalt riigi võetud rohepöörde eesmärkide najal. Vajame sotsiaalset ja seadusandlikku survet ning raami, kirjutab SmartCapi fondijuht Sille Pettai Äripäeva idufirmade portaalis foundME.
USA aktsiate pika mõõnaperioodi lõpetas rallinädal
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
USA peamine börsiindeks S&P 500 tõusis täna 2,47% ja tänasega lõppenud nädalal 6,5%, lõpetades seitsmenädalase langusperioodi.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sunly juht ametnikele: otsustage ja kaitske otsuseid ka kohtus, aga lõpetage venitamine
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Ehkki meretuulikud võiksid katta Eesti elektrivajaduse, pole ühtegi tuulikut veel püsti pandud. Küsimus, kas sel kümnendil selleni jõutakse, lööb asjaosalised kahte lehte.
Venemaa autovedajad virelevad siseturul
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.
Üle kuue miljoni Venemaa veoki, mille tee välismaale on lukku keeratud, on püüdnud leida tööd siseturul, kuid kaks korda langenud transpordihinnad ei tõota midagi head: enamik autodest lihtsalt seisab, vahendab logistikauudised.ee.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.