• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaks kolmandikku ettevõtetest oli kahjumis

  ?Eelmisel aastal oli ettevõtjatel kehv aasta,? ütles maksuameti peadirektor Aivar Sõerd. ?Maksulaekumine oli kehvem, majanduslangus avaldas tugevat mõju.?
  Sõerdi sõnul on tunda, et ettevõtjatel läheb sel aastal paremini. ?Tuludekratsiooni andmeid küll enam võrrelda ei saa, aga töötasudega seotud maksude laekumised näitavad, et ettevõtlus on tõusuteel,? rääkis Sõerd.
  ?Eelmisel aastal lõi kriis välja, paljud ettevõtjad olid seetõttu kahjumis,? ütles Hansapank Marketsi makroanalüütik Maris Lauri. ?Ikkagi on veel ettevõtete loomise aeg, seda näitab tuludeklaratsiooni esitajate arvu kasv.?
  Lauri sõnul selgub selle aasta andmete põhjal, kui paljud ettevõtjad jätavad tulu oma ettevõttesse, kui paljud võtavad selle välja. ?Sel aastal peaksid ettevõtjate tulemused küll kindlasti paranema,? ütles Lauri.
  Võrreldes üle-eelmise aastaga oli mullu tuludeklaratsiooni esitajaid 2500 võrra rohkem. Deklaratsiooni esitanud 38 422 ettevõtjast teenis puhaskasumit 10 388 ja kahjumit 18 198. Kokku teenisid ettevõtted puhaskasumit 4,8 miljardit ja puhaskahjumit 8,7 miljardit krooni.
  Suuremad maksumaksjad olid 130 miljoni krooniga Eesti Mobiiltelefon, 66 miljoni krooniga Tallinna Sadam ja 33 miljoni krooniga Norma. Suurima tegevuskasumi, 681 miljonit krooni, teenis eelmisel aastal Eesti Telekom.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Leedu keelas Linnamäel sealse Forum Cinemase ostu
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Apollo kinokontserni omanikul Margus Linnamäel ei lähe suurkonkurendi Forum Cinemase ostuga just kuigi hästi: Eestis tekkinud probleemide järel teatas ka Leedu, et selline koondumine ei lähe läbi.
Vanglaleival Hubert Hirve varju nähakse jätkuvalt restoraniäris
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.
Kohtu hinnangul on hoolimata aastaid kestnud eelvangistusest säilinud ettevõtja Hubert Hirve kontroll restoraniäris, mis hiljuti kesta vahetas.