• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Koalitsioonilepe valmib reedeks

  Tallinna volikogu esimehe Rein Voogi sõnul valmistab redaktsioonikomisjon reedeks ette koalitsioonileppe, mille pealinna võimuliidu osapooled peaks allkirjastama. ?Eelkokkulepe on olemas,? lisas ta.
  Linnapea Jüri Mõis lubas eelmisel nädalal umbusalduse asemel võimuliidu poolele asunud volikogu vene fraktsioonile Rahva Valik anda kaks abilinnapea ning kaks linnaosa vanema kohta.
  Tallinna võimuliit loob Rahva Valiku jaoks juurde ühe linna turvalisuse küsimustega tegeleva abilinnapea koha. Voog ei soovinud veel täpsustada, kes praegustest abilinnapeadest peab loovutama koha Rahva Valiku esindajale. Samuti ei kommenteerinud ta, kes linnaosa vanematest välja vahetatakse.
  Tõenäoliselt saab Rahva Valik lubatud kohad seni koalitsiooni poolel olnud teise vene fraktsiooni Rahva Usaldus arvel, samuti on oodata koonderakondlasest Kristiine linnaosa vanema Juhan Hindovi väljavahetamist.
  Voog ütles, et koalitsiooni laienemine ei nihuta edasi linnale kuuluvate ettevõtete erastamist. ?Tallinna Vee erastamine ei figureeri koalitsioonilepingus, Tallinna Soojuse puhul pole aga ükski osapool näidanud vastuseisu erastamisele kui sellisele,? märkis ta.
  Nevski katedraali küsimust kommenteerides ütles Voog, et linn ja riik ei saa sekkuda kahe kiriku vahelisse riidu, kuid küll on võimalik Tallinnal olla vahendaja rollis. Vene poliitikud on koalitsioonilt toetuse eest taotlenud Nevski katedraali pikaajalise rendilepingu sõlmimist Moskva-meelse õigeusu kirikuga, lootes sel viisil leevendada aastaid kestnud Moskva ja Konstantinoopoli patriarhaadi vahelist tüli
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.