Andres Kärssin • 6. november 2000 kell 22:00

Koalitsioonilepe valmib reedeks

Tallinna volikogu esimehe Rein Voogi sõnul valmistab redaktsioonikomisjon reedeks ette koalitsioonileppe, mille pealinna võimuliidu osapooled peaks allkirjastama. ?Eelkokkulepe on olemas,? lisas ta.

Linnapea Jüri Mõis lubas eelmisel nädalal umbusalduse asemel võimuliidu poolele asunud volikogu vene fraktsioonile Rahva Valik anda kaks abilinnapea ning kaks linnaosa vanema kohta.

Tallinna võimuliit loob Rahva Valiku jaoks juurde ühe linna turvalisuse küsimustega tegeleva abilinnapea koha. Voog ei soovinud veel täpsustada, kes praegustest abilinnapeadest peab loovutama koha Rahva Valiku esindajale. Samuti ei kommenteerinud ta, kes linnaosa vanematest välja vahetatakse.

Tõenäoliselt saab Rahva Valik lubatud kohad seni koalitsiooni poolel olnud teise vene fraktsiooni Rahva Usaldus arvel, samuti on oodata koonderakondlasest Kristiine linnaosa vanema Juhan Hindovi väljavahetamist.

Voog ütles, et koalitsiooni laienemine ei nihuta edasi linnale kuuluvate ettevõtete erastamist. ?Tallinna Vee erastamine ei figureeri koalitsioonilepingus, Tallinna Soojuse puhul pole aga ükski osapool näidanud vastuseisu erastamisele kui sellisele,? märkis ta.

Nevski katedraali küsimust kommenteerides ütles Voog, et linn ja riik ei saa sekkuda kahe kiriku vahelisse riidu, kuid küll on võimalik Tallinnal olla vahendaja rollis. Vene poliitikud on koalitsioonilt toetuse eest taotlenud Nevski katedraali pikaajalise rendilepingu sõlmimist Moskva-meelse õigeusu kirikuga, lootes sel viisil leevendada aastaid kestnud Moskva ja Konstantinoopoli patriarhaadi vahelist tüli

Hetkel kuum