• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  President Meri manitses sakslasi

  President Lennart Meri reklaamis täna Saksamaa Kaubandus-Tööstuskojas esinedes tugevasti Eesti majandust ning noomis sakslasi, et nad pole Eesti edu piisavalt ära kasutanud.

  ?Kurvastusega pean ma tõdema, et Saksamaa seadusandliku, poliitilise, kultuurilise ja haridusliku toetuse kõrval on Saksmaa majandusjõudude osakaal kõigis meie muutuste protsessides jäänud suhteliselt tagasihoidlikuks,? ütles Meri.
  Siiski tunnistas Meri, et viimastel aastatel on Saksamaa tõusnud meie kaubanduspartnerite nimistus lõpuks kolmandale kohale, jäädes seni maha üksnes Soomest ja Rootsist. Eesti kaupade eksport Saksamaale on käesolevaks aastaks võrreldes 1994.aastaga kolmekordistunud ning import Saksamaalt rohkem kui kahekordistunud.
  ?Loodan, et minu tänane esinemine ning meie visiidi ajal toimuvad seminarid Stuttgartis, Berliinis ja Fleesensees aitavad kaasa sellele, et Saksamaa taastaks oma ajaloos välja kujunenud olulised majanduspositsioonid Eestis,? ütles Meri.
  Tagasihoidlikud suhted on paljuski seotud Saksa investeeringute vähesusega Eestisse. Saksamaa firmad ja eraisikud on paigutanud Eestisse 130 miljoni marga (1 miljard krooni) ulatuses otseseid välisinvesteeringuid, mis moodustab vaid 2,6% kõigist Eestisse tehtud otseinvesteeringutest. Suurem osa investeeringuid on tehtud väikese ja keskmise suurusega ettevõtete poolt, suurim üksikinvesteering Saksamaalt ulatub napilt 20 miljoni margani (160 mln kr).
  Meri ei jätnud ka märkimata, et Eesti soovib liituda Euroopa Liiduga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Energiaga on kriis, enam ei saa “menetleda”
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Riiklikul tasandil tuleb üles leida tahe energiakriisi lahendada. Lähemas tulevikus ei pääseta tõenäoliselt ka arvete kompenseerimisest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Merevaigurongi poolhaagiste veo takistused peaaegu ületatud
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.
„Oleme Merevaigurongi käimalükkamisega lõpusirgel: poolhaagiste veoks mõeldud vagunid on sisuliselt olemas, hinnad on kooskõlastatud ning graafik paigas. Jäänud on vormistada vaid dokumendid,“ ütles Operaili müügiosakonna juht Marko Paatsi logistikauudistele.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.