• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valimised hoidsid turge elevil

  Ühendriikide aktsiaturgudel olid pilgud eile suunatud presidendivalimistele. Mõlemad kandidaadid on majanduse elavdamise nimel lubanud makse alandada. G. W. Bush on andnud lubaduse tõsiselt tegeleda viimasel ajal üles kerkinud kütuse hinna probleemaatikaga. Al Gore?i peetakse seevastu tehnoloogiasõbralikumaks kui Bushi. Kahe kandidaadi vahelise suhteliselt tasavägise võistluse tulemina eelistasid investorid jääda eile aktsiaturu suhtes äraootavale seisukohale. Tehnoloogiakesksel Nasdaqil ei suutnud isegi Cisco Systems?i oodatust paremad majandustulemused turule optimismi süstida ning Cisco aktsia läks esialgsetele ootustele vastupidiselt langusse. Nasdaqi üldindeks oli tund pärast kauplemise algust kaotanud oma väärtusest 1,34 protsenti ja liikus 3370,49 punkti tasemel.
  Ka New Yorgi börs oli meelestatus pigem negatiivne ning sama ajaga oli Dow Jonesi tööstuslik keskmine nõrgenenud 0,35 protsenti 10 939,29 punktini.
  Stockholmi börsi üldindeks liikus eile poolteist tundi enne kauplemise lõppu 1,31 protsendiga miinuses 5186,57 punktil.
  Maaklerite hinnangul saadi tõuge allapoole USAs toimunud Ericssoni langusest ning suuremad otsused eelistati jätta USA presidendivalimistele järgnevasse perioodi.
  Helsingi börsi üldindeks HEX liikus tund enne kauplemise lõppu 3,27 protsendiga miinuses 13 303,10 punkti tasemel.
  Börsi viis miinusesse Nokia langus, mis oli tingitud kuulujuttudest, nagu oleks mitmed suured investeerimispangad alandanud Nokia ja tema peamise konkurendi Ericssoni reitinguid. Kuulujutud siiski kinnitust ei leidnud.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Kõrge maagaasi hind tõi Equinorile rekordilised tulemused
Equinori kolmanda kvartali tulemused ületasid tänu kõrgetele gaasi hindadele ootuseid, kuid aktsia hind hakkas ikkagi kukkuma, vahendab Reuters.
Equinori kolmanda kvartali tulemused ületasid tänu kõrgetele gaasi hindadele ootuseid, kuid aktsia hind hakkas ikkagi kukkuma, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Amsterdami kohus otsustas: sküütide kuld läheb Ukrainale
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.
Hollandi apellatsioonikohus tegi Venemaa annekteeritud Krimmi muuseumide ja Ukraina pikka aega kestnud vaidluses ajaloolise sküütide kulla aarde üle otsuse, et see tuleb anda Ukrainale, kirjutab Reuters.