Peeter Koppel • 17. november 2000 kell 7:27

Nasdaq läks eile jälle langusse

Eilset kauplemispäeva ilma kindla suunata alustanud Nasdaq võttis kauplemispäeva edenedes taas jalge alla viimasel ajal tuttavaks saanud tee ning läks langusse.

Nasdaqi üldindeks kaotas eile oma väärtusest 4,22 protsenti ja sulgus 3031,88 punktil.

Sel nädalal juba tärkama hakanud optimismi lämmatas investeerimispank Merrill Lynch, kes pidas vajalikuks alandada mitme suurema pooljuhisektori ettevõtte investeerimisreitinguid. Reitingute alandamist põhjendati laoseisude suurenemisest tingitud kasumite kasvutempo edasise vähenemisega. Lisaks sellele vaevab investoreid jätkuvalt segadus presidendivalimistel ning ettevaatlikult jälgitakse ka kõiki makronäitajaid, millest võiks teha järeldusi majanduse jahtumise tempo suhtes.

Ka New Yorgi börsi meelestatus oli pigem negatiivne ning Dow Jonesi tööstuslik keskmine sulgus 0,48 protsenti madalamal 10 656,03 punktil. Müügisurve all olid mitmete suurte tööstusettevõtete aktsiad nagu DuPont, International Paper ja Alcoa.

Hetkel kuum