• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Jeen on kolme ja poole kuu nõrgim

  Jeeni kurss langes Jaapani valitsuskriisi tõttu dollari suhtes kolme ja poole kuu kõrgeimale tasemele. Saareriigi valuuta nõrgenes 109,67 dollarini, mis on selle madalaim kurss alates 1. augustist.
  Igasugune poliitiline ebakindlus mõjub riigi valuutale halvasti. Kõigele muule lisaks võib Jaapanis edasi lükkuda ka riigi 4,78 triljoni jeeni ehk 43,9 miljardi dollari suurune abipaketi kasutuselevõtt, mis võib pidurdada saareriigi niigi väikest majanduskasvu. Kui umbusaldusavaldus saab teoks, toimub kas kabineti tagasiastumine või parlamendi laialisaatmine. Mõlemal juhul lükkub majanduse stimuleerimise paketi kasutuselevõtt edasi.
  Jaapani väliskaubandusülejääk kahanes oktoobris septembriga võrreldes 38,2 protsenti 612,1 miljardi jeenini. Euroopa ja USA majanduskasvu aeglustumise tõttu on nendesse piirkondadesse eksport aeglustunud, nafta kõrge hind aga suurendanud importkaupade hinda. Kõige selle tulemusena jääb saareriigi eksportijatele kätte vähem valuutat, mida saaks konverteerida jeenideks.
  Analüütikute arvates on dollari tugevnemine üle 110 jeeni taseme täiesti reaalne, aga väga suurt kursitõusu eriti karta pole.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Erkki Kubber: kas järgmised ükssarvikud võiksid olla miljardilise väärtuse asemel hoopis miljardi inimese aitajad?
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
Mis oleks, kui hakkaks ükssarvikuks nimetama hoopis ettevõtet, mis suudab positiivselt mõjutada miljardit inimest või hoopis istutada miljard puud, küsib Sotsiaalsete Ettevõtete Võrgustiku juhatuse liige Erkki Kubber.
USA väikeinvestorid tervitasid Trumpi SPACi vaimustusega
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Donald Trumpi meediafirmat börsile vahendava firmaostufirma (SPAC) aktsia on Nasdaqil juba neljakordistunud ja saanud rohkem ostuordereid kui mistahes muu väärtpaber.
Raadiohommikus: olukord Lätis, Chemi-Pharmi uus tehas ja kõige edukamad turundajad
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Reedeses raadiohommikus räägime värske turunduse TOPi võitjatega: külas on kommunikatsioonibüroo Powerhouse juht Janek Mäggi, reklaamiagentuuri Tank omanik Joel Volkov, meediaagentuuri Httpool Eesti juht Kerttu Talvik ja Postimees Grupi juht Toomas Tiivel.
Videopilt: Enefit Green alustab börsil kauplemist
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.
Täna kell 10 algab Tallinna börsil Enefit Greeni aktsiatega kauplemine, mille puhul toimub pidulik börsikella löömine Energia avastuskeskuses.