• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Tööpuudus aasta algusest järsult langenud

  Tööpuudus Eestis on aasta algusest alates järjest langenud ja suvised puhkajate asendajad ning juhutöölised alandasid töötute arvu kolmandas kvartalis 12,8 protsendile tööealisest elanikkonnast, kirjutab Eesti Päevaleht.

  'Kolmanda kvartali tulemusi mõjutavad hooajatööd ja puhkusteperiood,' ütles statistikaameti tööhõivestatistika sektori juhataja Ülle Pettai. Puhkuste ajal asendasid näiteks kooliõpilased ajutiselt töötajaid, kes parasjagu puhkasid ning viisid töötuse protsendi sellega alla.
  Esimeses ja teises kvartalis langes tööpuuduse määr samuti, siis aga ei tulenenud see hooajalisusest, kinnitas Pettai. Ettevõtetel läheb järjest paremini, seega tuleb juurde ka töökohti, lisas ta.
  Eesti Konjunktuuriinstituudi juhtivteaduri Leev Kuuma sõnul on tööpuuduse langemine küll tingitud majanduskasvust, kuid langus ei ole kasvu kiirusega võrreldes siiski piisav.
  Kuuma sõnul on Eesti ettevõtted olnud liiga ettevaatlikud ega ole majanduskasvu ära kasutades asunud äri laiendama ja sellega uusi töökohti juurde looma. 'Tööpuudus oleks majanduskasvu numbreid arvestades pidanud hoopis rohkem langema,' kinnitas Kuum.
  Tööpuudusse määr on jätkuvalt kõige kõrgem Ida-Virumaal, 19,2 protsenti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Veljo Ipits: ma ei välista majanduslanguse tulekut
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Praegu tuleb endale aru anda, et elu ei lähe alati ainult paremaks, vaid tuleb ette ka tagasilööke ja meie elatustase võib ajutiselt langeda, kirjutab Salvesti omanik Veljo Ipits vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Föderaalreservi rahustav sõnum tõukas USA turge kõrgemale
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Täna USA keskpangalt Föderaalreservilt lähtunud sõnumid järgmise intressitõusu kohta rahustasid investoreid sedavõrd, et suuremad aktsiaindeksid asusid tõusma.
Pea püsti, see on normaalne kriisiaeg
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kobarkriiside raskuse all optimismi säilitamine on võimalik ja annab tugeva efekti, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Esimeses kvartalis kasvas ehitusmaht 14 protsenti
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Statistikaameti andmetel ehitasid Eesti ehitusettevõtted esimeses kvartalis siin ja välisriikides kokku 14% rohkem kui aasta varem.
Raadiohommikus: taristuehitusest investeerimise ja restoraniärini
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.
Äripäeva raadio kolmapäevases hommikuprogrammis annavad tooni kinnisvara, julgeoleku, investeerimise, restoraniäri ja ehitusega seotud teemad.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.