• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vastutus õpetaja palga eest läheb riigilt omavalitsusele

  Riigikogu pani kolmapäeval õpetajatele töötasu maksmise kohustuse omavalitsustele, kes peavad koos valitsuse ja õpetajate esindajatega leppima kokku tuleva aasta õpetajate alampalga suuruses, kirjutab Eesti Päevaleht.

  'Läbirääkimisi peetakse selleks, et palgatingimused üle riigi oluliselt ei erineks,' ütles haridusminister Tõnis Lukas.
  'Juhul kui omavalitsused ja õpetajad kokkuleppele ei jõua, siis paneb palkade alammäärad paika valitsus oma määrusega. Õpetajad on kaitstud selle vastu, kui mõni omavalitsus võib-olla ei taha kokkuleppeid täita,' lubas minister.
  Seadusemuudatuse järgi katavad 2001. aastast linnad ja vallad kõik oma koolide kulutused. Lisaks senistele majandamiskuludele jäävad nende vastutada õpetajate palkade ja täiendkoolitusega ning õpikute ostmisega seotud kulud. Riik kannab selleks riigieelarvest valla- ja linnaeelarvetele üle 1,4 miljardi krooni.
  Pedagoogide töö tasustamise alused kinnitab eraldi iga volikogu, kellel tuleb lähtuda õpetajate palgaastmetest ja palga alammäärast. Viimase üle algavad peatselt kolmepoolsed läbirääkimised. Tõenäoliselt esindab õpetajaid läbirääkimistel haridustöötajate liit ja omavalitsusi omavalitsusliitude koostöökogu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andi Pleskovski: laopindade turul valitsevad uued trendid
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Neil, kel on kiirelt sobivat laopinda tarvis, tasub kärme olla, kirjutab RE Kinnisvara partner Andi Pleskovski.
Evergrande jättis ka armuajal võlamaksed tegemata Ettevõte liigub pankroti poole
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Hiina kinnisvaraarendaja Evergrande ei maksnud 30päevase armuaja jooksul osasid võlgasid tagasi, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Reutersile. See võib tähendada, et massiivset ettevõtet ootab peagi pankrot.
Välisturistide arv jäi oktoobris kriisieelsele poole võrra alla
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Statistikaameti andmetel peatus oktoobris majutusettevõtetes üle 227 000 turisti, mis on 44% rohkem kui aasta varem samas kuus. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv, kuid võrreldes kriisieelse ajaga on olukord nukker.
Omniva juht: oleme valmis konkureerima Boltiga
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".
Omniva nõukogu kinnitas möödunud nädalal ettevõtte viisaastaku plaani, mis näeb ette saada Baltikumi eelistatumaks logistikapartneriks. Mida see endas täpsemalt kujutab, rääkis riigifirma juhatuse esimees Mart Mägi saates "Kuum tool".