Ülo Toomsalu • 27. november 2000 kell 6:20

PM: Tallinna parkimismajandus vajab tõsist korrastamist

Tõus Tallinnas parkimistrahvikviitungeid saanute esinumbriks ei tee ühele ametiühinguliidrile au. Samas on oma asutuse ukse ees parkimise eest saadud trahvilaadung ainult üks juhtum paljudest, mis näitab, et pealinna segane parkimiskorraldus vajab kiiret ja põhjalikku korrastamist, kirjutab Postimees tänases juhtkirjas.

Tallinna parkimisraha kuukäive on poolteise miljoni ringis, aastas ligi paarkümmend miljonit. Parkimistrahve aga kirjutatakse välja enam kui 40 miljoni eest. Võib-olla on koer maetud siia: ehk on tulusam ajada kogu parkimiskorraldus nii keeruliseks, et inimene satuks aeg-ajalt pooltahtmatultki rikkujate sekka?

Parkimissüsteem ja selle tähistus tänavatel peab olema lihtne, arusaadav ja ka nähtav.

Vahest aitaks seegi, kui automaadid võtaksid krooniste metallmüntide kõrval - mida keegi suure paunaga kaasas ei kanna - ka paberraha. Veel parem oleks (panga)kaardiga maksmise võimalus.

Alustada tuleks aga häguste seaduste selgendamisest, et lõpeksid vaidlused, kes mille eest tohib raha nõuda.

Hetkel kuum