• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Pangad loovad börsi

  Tulevast aastast käivitavad Rootsi Föreningssparbanken, Svenska Handelsbanken, Skandinaviska Enskilda Banken ja MeritaNordbanken ühise internetipõhise kauplemissüsteemi, mis kannab nime Offex. Nimi viitab sellele, et aktsiatehingud toimuvad väljaspool börsi (off the exchange). Offexist saab pankade nägemuse järgi Rootsi ettevõtete aktsiatega kauplemisel Stockholmi börsi esimene tõsine konkurent. Sest nimetatud pankade kliendid saavad pankade internetiteenuseid kasutades omavahel Offexis tehinguid teha täpselt samuti, nagu nad praegu teevad Stockholmi börsi SAX-süsteemis. Edaspidi saavad Offexis tehinguid teha ka need, kes ei ole nende nelja panga kliendid.
  Offex pakub pankade eraklientidele aktsiate ostu- ja müügisoovide kliiringusüsteemi, mis töötab aasta kõigil päevadel ööpäev läbi, sõltumata Stockholmi börsi lahtiolekuaegadest ja -süsteemist. Käivitusfaasis saavad kõik väärtpaberikontot omavad kliendid Offexis aktsiatehinguid sooritada sama suure vahendustasu eest, mis pangad tavaliste internetitehingute pealt võtavad.
  Pikemas perspektiivis võiks Rootsis välja kujuneda täiesti uus konkurentsisituatsioon, mis toimib nagu USAs, kus aktsiatega internetis kauplemise elektroonilised süsteemid on kiiresti kasvanud ja moodustavad juba neljandiku Nasdaqi kauplemismahust.
  ?Klientide huvi on suur,? ütles Offexi värske tegevjuht John Ödmann. ?Kuid loomulikult on ka pangad huvitatud aastas 100 kauplemispäeva lisandumisest ning komisjonitasudest Stockholmi börsi kinniolekuaegade arvel.? Küsitlus näitab, et huvi uue süsteemi vastu on suur.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Keskerakonna valimisöine galerii: absoluutne enamus libises käest
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Keskerakond oli südaöise seisuga absoluutset enamust Tallinna 79-liikmelises volikogus kaotamas, ehkki Mihhail Kõlvart tegi isikliku rekordi 27737 häälega.
Puidutööstuse TOP: nõudluse metsik tõus tekitas ka tootjatele probleeme Reastatud 112 edukaimat firmat!
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.
Puidutööstuse TOPi võitja, Pärnumaal teguseva Ecobirch AS juhataja Gert Rahneli sõnul tekitas tooraine suur nõudluse kasv paljudele puitmaterjalide tootjatele raskusi. Ecobirch sai nõudluse järsu kasvuga hästi hakkama, märkis Rahnel.