Peeter Koppel • 1. detsember 2000 kell 15:00

Ühendriikide aktsiaturud alustasid oodatult veidi plussis

Eile taas miinuspoolel lõpetanud USA aktsiaturud alustasid tänast kauplemispäeva tõusuga. Analüütikute hinnangul on Nasdaqi üldindeksil 2500 punktil tehniline vastupanutase, milleni kukkumisel võiks oodata korrektsiooni üles. Samas on languse põhjustanud majanduskasvu aeglustumine, sellest tingitud ettevõtete kasumite kasvutempo aeglustumine, kõrged energiahinnad ja ebaselgus uue presidendi osas jätkuvalt aktuaalsed.

Negatiivse tegurina tuleb ära mainida ka tehnoloogiaettevõtete jätkuvad kasumihoiatused. Eilse languse põhjustanud Gateway ja Altera hoiatustele lisandus täna personaalarvutite tootja Micron, kes kärpis oma järgneva aasta esimese kvartali kasumiprognoosi tingituna oodatust kehvemast pühadeperioodi müügist.

Nasdaqi üldindeks liikus kell 16:50 2,64 protsenti eilsest sulgemistasemest kõrgemal 2666,55 punktil.

Ka New Yorgi börs liikus kergelt positiivses meeleolus, kuid tõusule panid piiri ravimifirmade investeerimisreitingiute alandamisest tingitud langus ning ka kütusefirmade aktsiad alustasid täna nõrgalt.

Dow Jonesi tööstuslik keskmine oli kell 16:50 kerkinud 0,46 protsenti 10 462,27 punktile.

Hetkel kuum