• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Saeveskeid ootavad leppetrahvid

  Metsavarumisega tegeleva Forestexi juhataja Erki Unni sõnul on täitmata nende kohustus oma tütarettevõtte Paikuse saeveski ees. Ta tunnistas, et saeveskeid võib ähvardada leppetrahv, kuid eelkõige muutub raskemaks tulevaste lepingute sõlmimine.
  Samas pole palgipuudus ja leppetrahvide hirm kõigi firmade probleem. ?Tarnelepingute täitmata jäämine ähvardab eelkõige neid firmasid, kes on kogu toodangu ette ära müünud,? ütles ASi Rait tootmisdirektor Tõnu Tsernant. ?Meie müüme tavaliselt ette 2/3 plaanitud toodangust, 1/3 müüme jooksvalt.? Tsernanti sõnul pole neil sellega seoses ka võlgnevusi välismaiste partnerite ees. Välismaale müüb AS Rait 70% toodangust.
  ASi Silja Puit tegevjuht Aivar Vaher märkis, et kriisi oli võimalik ette näha. ?Kriis on ette teada,? ütles ta. ?Lihtsalt igal aastal tundub, et seekordne on kõige hullem.?
  ASi Imavere Saeveski finantsdirektori Toomas Metsa sõnul ei tunne nad välismaiste partnerite survet, kuna tarneajad pole jäigalt fikseeritud. ?Juttu on mingist kogusest kindla perioodi peale, tarneaeg täpsustatakse hiljem,? ütles Mets. ?Seetõttu paanikast rääkida ei saa.?
  Samas tunnistas Mets, et palgipuudus jätkub.
  Autor: ÄP Online
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
National Geographic muudab Eestis oma ilmumise põhimõtteid
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Ajakiri National Geographic suurendab järgmisest aastast Eestis oma eriväljaannete mahtu, mis hakkavad ilmuma iga kahe kuu tagant – kokku kuus temaatilist eriväljaannet aastas. Samal ajal lõpetab üleilmsest koroonaviiruse pandeemiast tingitud reklaami- ja jaemüügi olulise vähenemise tõttu jaanuarist ilmumise National Geographicu eestikeelne põhiväljaanne.
Putin käskis venelastel minna nädalaks palgalisele puhkusele
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.
Venemaa elanikud peavad minema üheks nädalaks palgalisele puhkusele, et võidelda riiki räsiva koroonapandeemiaga, vahendab CNBC.