4. detsember 2000 kell 22:00

Saeveskeid ootavad leppetrahvid

Metsavarumisega tegeleva Forestexi juhataja Erki Unni sõnul on täitmata nende kohustus oma tütarettevõtte Paikuse saeveski ees. Ta tunnistas, et saeveskeid võib ähvardada leppetrahv, kuid eelkõige muutub raskemaks tulevaste lepingute sõlmimine.

Samas pole palgipuudus ja leppetrahvide hirm kõigi firmade probleem. ?Tarnelepingute täitmata jäämine ähvardab eelkõige neid firmasid, kes on kogu toodangu ette ära müünud,? ütles ASi Rait tootmisdirektor Tõnu Tsernant. ?Meie müüme tavaliselt ette 2/3 plaanitud toodangust, 1/3 müüme jooksvalt.? Tsernanti sõnul pole neil sellega seoses ka võlgnevusi välismaiste partnerite ees. Välismaale müüb AS Rait 70% toodangust.

ASi Silja Puit tegevjuht Aivar Vaher märkis, et kriisi oli võimalik ette näha. ?Kriis on ette teada,? ütles ta. ?Lihtsalt igal aastal tundub, et seekordne on kõige hullem.?

ASi Imavere Saeveski finantsdirektori Toomas Metsa sõnul ei tunne nad välismaiste partnerite survet, kuna tarneajad pole jäigalt fikseeritud. ?Juttu on mingist kogusest kindla perioodi peale, tarneaeg täpsustatakse hiljem,? ütles Mets. ?Seetõttu paanikast rääkida ei saa.?

Samas tunnistas Mets, et palgipuudus jätkub.

Erakordne sügis sunnib kokku hoidma

Palgipõud pisendab saeveskite tulu

Halva ilma vastu on võimalik kindlustada

Soe ilm rikub talivilja

Suusareisid jäävad ära

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum