Inge Rumessen • 5. detsember 2000 kell 7:51

Täna võib selguda Tallinna Vee erastaja

Täna kell 12 koguneb abilinnapea Heiki Kivimaa juurde Tallinna Vee erastamisnõukogu, kes valib kahe pakkumise vahel 50,4 protsendi suuruse ettevõtte aktsiapaki saaja. Erastamiskonkursi pakkumiste lõpptähtajaks esitasid lõpliku pakkumise prantslaste firma Generale des Eaux ja briti firma International Water UU. Abilinnapea Heiki Kivimaa sõnul on siiski võimalus, et nõukogu ei suuda täna ühiselel seisukohale jõuda parima pakkumise osas. Eilne Eesti Päevaleht kirjutas, et Tallinna Vee enamusaktsiate ostuks pakkumise esitanud Suurbritannia firma kavatseb veehinna lähiaastataks samaks jätta, kuid nende Prantsuse konkurent soovib hindu kohe tõsta. Tallinna abilinnapea Ivar Virkus on aga kinnitanud, et tulevane aktsiate kontrollpaki omanik ei saa õigust dikteerida vee- ja kanalisatsiooniteenuste hinda, sest mistahes omandivormi puhul määrab hinna kohalik omavalitsus.

Hetkel kuum