• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Nice näitab Euroopa võistlusvõimet

  Euroopa Liidu tippkohtumist Nice?is on juba ette nimetatud ajalooliseks. Ja seda see kahtlemata on, kirjutab Eesti päevaleht tänases juhtkirjas.

  Ent Nice?i ajalooline tähendus ei seisne vaid selles, kas seal suudetakse lõpule viia organisatsiooni sisereformid ja anda roheline tuli itta laienemisele. Nice on ka multipolaarse maailma kujunemise lakmustest, õigemini lakmustest sellest, kas Euroopa on võimeline toimima maailmas ühtse ja konkurentsivõimelise jõuna.
  Õigupoolest on nimetatud suunas liigutud juba kümmekond aastat. Nähtavamad tähised sel teel on olnud Hiina jõuline esilekerkimine ja Põhja-Atlandi vabakaubanduslepingu (NAFTA) sõlmimine 1992. aastal. Mõlemad näited kõnelevad selgelt regionaalsete huvide prevaleerimisest külma sõja ajast pärit liitlussuhete üle. Just siit tuleb otsida ka ELi laienemisideoloogia lätteid.
  Siit tuleb otsida ka külma sõja aegsete tsementkindlate liitlaste, USA ja Euroopa praegu ilmnevate vastuolude allikaid. Teisisõnu öeldes: maailm on paratamatult muutumas regionaalsete suurjõudude või blokkide kogumiks, kus ELil tuleb tõestada mitte ainult oma majanduslikku, vaid ka poliitilist ja sõjalist mõjukust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Trumpi meediaaktsia teeb börsil muljetavaldavaid hüppeid
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Eile Donald Trumpi uue meediafirmaga liitumisest teatanud DWAC jätkab täna Nasdaqil trallitamist, hüpates kümneid protsente üles ja alla.
Putin: Tahate rohkem gaasi? Kiitke Nord Stream 2 heaks
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Venemaa president Vladimir Putin ütles, et Venemaa saab suurendada gaasitarneid Euroopasse kohe, kui Saksamaa annab kasutusloa Nord Stream 2 gaasijuhtmele, kirjutab Financial Times.
Energiavaesus ähvardab muutuda reaalsuseks
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.
Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Keit Kasemets tõdes, et teatud hinna juures muutub enrgiavaesus Euroopa riikides väga suureks probleemiks.