11. detsember 2000 kell 22:00

Ametlik töötute arv kasvas 50 300 inimeseni

Võrreldes oktoobriga on registreeritud tööotsijate arv 5,7 protsenti ja eelmise aasta novembriga 10,7 protsenti suurem, teatas tööturuamet.

Tööturuameti peadirektor Mati Ilisson ütles, et registreeritud töötute arvu kasv on tehnilist laadi ja selle põhiline allikas on seadusemuudatus, mis võimaldab töötutel teenuseid saada ka pärast töötu abiraha saamise lõppu.

Uurimustejärgne töötus vähenes eelmises kvartalis ning tegelikuks töötuse tõusuks Ilissoni sõnul majanduskasvu tingimustes alust olema ei peaks.

Ilissoni hinnangul ootab tööturuamet, et vahe uuringutejärgse töötuse ja ametlikult registreeritud töötute arv vahel väheneb. Registreeritud töötute arvu tehniline tõus jätkub ka järgmistel kuudel, prognoosis Ilisson.

Tööotsijate arv oli novembris kõige suurem Ida-Virumaal, kus tööhõiveametites registreeriti maakonna tööeas elanikest 10,2 protsenti. Valgamaal oli tööotsijaid 8,5 ja Võrumaal 7,9 protsenti tööealisest elanikkonnast.

Kõige vähem registreeriti tööotsijaid Pärnumaal ja Tartumaal, kus töötuse protsent oli vastavalt 3,1 ja 3,3.

Tööotsijatest olid 58,1 protsenti naised, alla 25aastaseid noori oli 17,4 protsenti ning üle 50aastaseid inimesi 17,8 protsenti.

Autor: BNS

Hetkel kuum