• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Äripäev Online

  Tänane (07.12.2000) ÄP kutsub üles salakaupa mitte ostma ? piraatkaup on turuletil originaalist küll odavam, kuid võites plaati ostes paarkümmend krooni... See on puhas jama, et ÄP ei tea, et piraatplaat on originaalist vähemalt 150 krooni odavam. Kui originaal oleks kuni 150kroonise hinnaga, siis piraati ei ostaks. Raim
  Nojah, osaliselt on Raimil õigus. Paarikümne kroonine vahe tuleb tõesti vaid plaatide puhul, mis on aastat 2-3 vanad ja mis on vaja lihtsalt maha müüa. Piraadid aga vananenud albumite puhul hinnasoodustusi ei tee. CD-piraadi saab turult 130 krooniga, poest uue hittalbumi 250-ga. Nii et vahe on tõesti suur. Seejuures pole neil tõesti muud vahet kui ainult välimuses. Kvaliteet, tuleb tunnistada, on tihti sama. See on rohkem põhimõtte küsimus ? kas osta 2-4 piraati või originaal. Tavakodanikule kõlab see võrdlus sama kohatuna, kui valik, kas sülitan maha või neelan sülje alla, sest tänaval sülitamine pole ilus... Peep Sooman
  Teema selline nagu iga eraomandi vastasel tegevusel: kulu eraomandi, antud juhul siis autoriõiguse kasutamsest tuleb viia piisavalt kõrgele, et eraomandi ründamine end agressorile ära ei tasuks. Turumajanduse korral oleks lihtsalt muusika hind niivõrd madalal, autorikaitsjate kasutatavad meetmed niivõrd tõhusad, et stabiliseeruks originaalmuusika hind mingil vastuvõetaval tasemel, kui kaoks ka piraatlus.
  Muusika autori või edastamisõiguse ostjad oleks selle kaitsmisest huvitatud täpselt sel määral, kuivõrd tulus see on ehk kuivõrd optimaalne on kaitsta enda omandiõigust.
  Võimalik, et osa piraatlusega võitlemine (käest-kätte ja ?põletamine?) on piisavalt kallis, et sellega mitte tegelda. Probleem on ses, et politsei pole piraatluse tõkestamisest huvitatud enam, kui on poliitikute osutatav surve. Peale selle võtab politsei ja riik kui jõu monopol endale privileegi takistada kõigi teiste institutsioonide tegevust eraomandi (autoriõiguse) kaitsmisel. Tulemus on väärakused nagu Kadaka turg. Arenenud maailmas on CD suhteline hind lihtsalt piisavalt madal, et tarbija ei pea pingutama piraatkauba ostmiseks. Kalev
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Börs: USA turul parim nädal alates juunist
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid reede tõusuga ning Dow Jonesi indeksi jaoks oli see nädal parim alates juunist. Aktsiatel aitasid nädala jooksul kallineda pankade tugevad kvartalitulemused, vahendab Reuters.
Piirangud lennutasid Rakvere firmas keskmise palga üle 4000 euro
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
Ühes Lääne-Virumaa ettevõttes oli mullu töötajate keskmine palk üle 4000 euro ning ettevõtte juhi palk 7600 eurot kuus. Eestis on nii kõrge pagatasemega ettevõtteid kokku 111, kirjutab Lääne-Virumaa Uudised.
FEB sai konkurendi ostuks loa
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.
Kütte-, veevarustuse ja ventilatsiooniseadmete müüja FEB sai konkurentsiametilt loa osta taanlastelt samas valdkonnas tegutsev ettevõtte Vaga Tehnika Eesti.