• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Telefonil tuleb võrkude sidumishinnad üle vaadata

  ?Eesti Telefon peab siduma võrgud selle aasta jooksul ja pakkuma efektiivset hinda,? ütles sideameti peadirektor Jüri Jõema eile. Eesti Telefoni pakutud hinnad olid Jõema sõnul liiga kõrged ? 24 senti minuti eest normaalajal ja 18 senti soodusajal. Samuti leidis sideamet, et sidumise ühekordsed kulud tuleb Eesti Telefonil jagada poolte vahel võrdselt, mitte jätta neid teise poole kanda. Ühtlasi kohustas sideamet Eesti Telefoni siduma Tele2ga võrgud kahes konkreetses punktis, kus Eesti Telefon sellest mahtude puudumisele viidates keeldus.
  ?See on esimene vaidlus, mis on saanud lõpliku lahenduse. Eesti Telefonil on aga võimalik sideameti otsuse halduskohtus vaidlustada, kui enne seda peab ta ettekujutise siiski ära täitma,? ütles Tele2 strateegia planeerimise direktor Peep Põldsamm.
  Tele2 esitas sideametile kaebuse 16. oktoobril, väites, et Eesti Telefoni võrkude sidumistariifid ei ole kulupõhised. Põldsammi sõnul peab Eesti Telefon sideameti Eesti Telefonile tehtud ettekirjutise kohaselt kehtestama uusi sidumistariife selle aasta lõpuni. ?Muidu toimub uute turule tulijate diskrimineerimine,? ütles ta.
  ?See on normaalne, midagi hullu pole juhtunud, kui sideamet tegi meile selle ettekirjutuse, vaatame üle ja täidame ära,? kommenteeris sideameti ettekirjutist ASi Eesti Telefon juhatuse liige, Eesti Telefoni Sidevõrkude direktor Irina Morozova.
  ?Rohkem ei saa hetkel midagi kommenteerida, sest me saime sideametist paberid paar tundi tagasi ja alles tutvume nendega, neid on vaja sügavalt uurida,? lausus ASi Eesti Telefon juhatuse esimees Valdo Kalm. ?Aga jah, see on normaalne protsess.?
  ?Peame on see, et sideturg avaneks, tulge ja konkureerige uuest aastast Eesti Telefoniga,? lisas Morozova.
  Eesti Telefon kujundab seisukoha edasise tegevuse suhtes järgmise nädala jooksul.
  Morozova sõnul on tõenäoline, et Eesti Telefon ei hakka sideameti ettekirjutust kohtus vaidlustama.
  Sidumistariifide suurusest sõltub, kas Eesti Telefoni konkurendid, Tele2, Uninet jt, suudavad pakkuda 2001. aastal kohalikke kõnesid või mitte.
  ?Eesti Telefoniga sidumisteemalised vaidlused hakkavad kestma igavesti,? ütles Põldsamm. ?See on normaalne protsess, sest meil ja Eesti Telefonil on kardinaalselt erinevad ärihuvid, Eesti Telefonil on moraalselt raske leppida sellega, et nad peavad oma võrke teistele rendile andma.?
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Facebooki tulemused panid aktsia veidi tõusma
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Artem Umanets RIA.com Marketplaces’st: Eluaseme hinnatõus pole lihtsalt „seebimull“
Eluaseme hinnad kasvavad kõigis Balti riikides. Ukrainas äri ajava ning kinnisvaraeksperdina tegutseva Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces juhatuse esimehe sõnul tõusevad hinnad ka jätkuvalt. Millistes riikides on hinnatõus kõige suurem olnud? Millised on hirmud tuleviku ees? Ja kas tasub oodata „seebimulli“ lõhkemist?
Eluaseme hinnad kasvavad kõigis Balti riikides. Ukrainas äri ajava ning kinnisvaraeksperdina tegutseva Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces juhatuse esimehe sõnul tõusevad hinnad ka jätkuvalt. Millistes riikides on hinnatõus kõige suurem olnud? Millised on hirmud tuleviku ees? Ja kas tasub oodata „seebimulli“ lõhkemist?