Andres Kärssin • 20. detsember 2000 kell 12:28

Tallinn kavatseb remontide Vene Kultuurikeskuse

Tallinn planeerib ülejärgmise aasta eelarvesse halvas seisus Vene Kultuurikeskuse remondirahad.

'Arvan, et 2002. aasta eelarvessse on mõtekas planeerida Vene Kultuurikeskuse renoveerimine,' ütles linnapea Jüri Mõis täna pressikonverentsil. 'Siin pole mõtet rääkida ühe rahvuse kontekstis, vaid kui linna käsutada olevast hoonest, mis vajab suuri investeeringuid,' lisas ta.

Linn soovib järgmise aasta jooksul jõuda lepingu lõpetamiseni Vene Kultuurikeskuse praeguse rentniku ASiga Rukon. Mõisa sõnul pole rentnik praegu suuteline suurteks investeeringuteks ning pole ka neist huvitatud. 'Kuid ta on huvitatud sealt lahkumisest,' märkis linnapea.

Linnavalitsus otsutas tänavu oktoobris eraldada ASile Rukon reservfondist 2,5 miljonit krooni rendilepingu lõpetamiseks. Tänase otsusega tühistas linnavalitsus toonase rahaeralduse, et saada täiendavat raha reservfondi hüvituste maksmisteks kaotatud struktuuriüksuste koondatud töötajatele.

Mõisa sõnul oli kultuurikeskuse rentniku kompensatsiooniraha praegune äravõtmne põhjendatud, sest lepingu lõpetamise läbirääkimistel pole saavutatud konsensust.

Hetkel kuum