Ülo Toomsalu • 20. detsember 2000 kell 6:30

Tartu Kaubahalli kõrvale kerkib augustiks äri- ja büroohoone

Firma GMP Investeeringud plaani kohaselt valmib augustis Tartu Kesklinna Kaubahalli kõrval Küüni ja Vallikraavi tänava nurgal kahe- kuni neljakorruseline äri- ja büroohoone, kirjutab Tartu Postimees.

GMP Investeeringute juhatuse esimehe Kalle Sultsi väitel on Andres Lunge projekteeritud 2000 ruutmeetri suurusest ehitisest juba üle poole rentniku leidnud, ehitus Küüni 5b krundil peaks algama tuleval nädalal.

'Esimene ja teine korrus on rendilepingutega kaetud,' kinnitas Sults, soovimata lepingupartnereid nimetada. 'Võin öelda, et tegu on auväärt kaubamärkidega. Allkorrustele tuleb kaubandus, üles bürooruumid.'

ASi Linnaehitus peadirektori asetäitja Kalev Kase ütles, et Küüni 5b krundil käivad viimaseid päevi arheoloogilised väljakaevamised. Tuleval nädalal plaanib Linnaehitus vedada kohale rammimismasina ning hakata raudbetoonvaiu maasse lööma.

Küüni 5b omanik on GMP Investeeringute tütarfirma OÜ Hügeia. GMP kasutab maad hoonestusõiguse lepingu alusel. Äri- ja büroohoone ehitusmaksumust ning Hansa Liisingult võetud laenu suurust ei soovinud Kalle Sults avalikustada.

Hetkel kuum