• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Riigikokku jõuab kolm eri eelnõud metallivarguste tõkestamiseks

  Riigikogus hakatakse jaanuaris menetlema kolme erinevat metallijäätmete kokkuostu piiravat jäätmeseaduse muudatuse eelnõud, mille abil soovitakse tõkestada aastataguse määruse muutmise tõttu tänavu hüppeliselt kasvanud metallivargusi.

  Eelmise aasta sügisel tühistati keskkonnaministeeriumi nõuniku Matti Viisimaa sõnul määrus, mis litsentseeris metallijäätmete kokkuostu, sest määrusel ei olnud seaduslikku volitust. Eesti Energia pressiesindaja Kaie Saar peab seda otsust peapõhjuseks, miks on metallivargad tekitanud ainuüksi nende ettevõttele varasemate aastate 5-6 miljoni krooni suuruse kahju asemel tänavu juba 31 miljonit krooni kahju.
  Metallivarastele meeldib lisaks elektriliinidele kokkuostupunktides rahaks vahetada ka liiklusmärke ja eraisikutele kuuluvaid värvilisest metallist esemeid.
  Metalli kokkostu käsitlevast jäätmeseaduse muutmise eelnõude kolmest variandist kaks on esitanud opositsioonisaadikute erinevad grupid ja ühe on esitanud valitsus.
  Ühe saadikutegrupi algatatud jäätmeseaduse muudatusettepaneku kohaselt tahetakse hakata nõudma jäätmekäitlemise luba ka kokkuostupunktidesse metalli toojatelt. Teise saadikutegrupi poolt esitatud ettepaneku kohaselt soovitakse keelustada metalli kokkuost üldse üheks aastaks, mis on varem Soomes väidetavalt häid tulemusi andnud. Valitsus omalt poolt on esitanud põhjaliku muudatusettepanekute paketi, mis püüab metalli müüjate-ostjate tegevust täpsemalt määratleda.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peaministril on valida: kas edasi või tagasi
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Koroonakriisi praeguse faasi läbimine sõltub juhtide – nende seas ja ennekõik peaministri – meelekindlusest, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Facebooki tulemused panid aktsia veidi tõusma
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Facebook hoiatas täna, et Apple’i uued privaatsusreeglid mõjutavad nende digiäri praeguses kvartalis negatiivselt. Sotsiaalmeedia hiiu käive jäi kolmandas kvartalis ootustele alla, aga kasum oli prognoositust parem, vahendab Reuters.
Urve Palo lahkub Novoloto tegevjuhi kohalt
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Endine mitmekordne minister Urve Palo teatas, et lahkub 15. detsembrist kasiinotehnoloogia kontserni Novomatic AG kuuluva OÜ Novoloto tegevjuhi kohalt ning alustab tööd juhtimiskoolitajana,
Artem Umanets RIA.com Marketplaces’st: Eluaseme hinnatõus pole lihtsalt „seebimull“
Eluaseme hinnad kasvavad kõigis Balti riikides. Ukrainas äri ajava ning kinnisvaraeksperdina tegutseva Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces juhatuse esimehe sõnul tõusevad hinnad ka jätkuvalt. Millistes riikides on hinnatõus kõige suurem olnud? Millised on hirmud tuleviku ees? Ja kas tasub oodata „seebimulli“ lõhkemist?
Eluaseme hinnad kasvavad kõigis Balti riikides. Ukrainas äri ajava ning kinnisvaraeksperdina tegutseva Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces juhatuse esimehe sõnul tõusevad hinnad ka jätkuvalt. Millistes riikides on hinnatõus kõige suurem olnud? Millised on hirmud tuleviku ees? Ja kas tasub oodata „seebimulli“ lõhkemist?