Rahvaauto rekordaastal esimene

Tõnu Tramm 05. jaanuar 2001, 00:00

Ehkki 2000. a ametlik müügitulemus jääb 1997. a tulemusele ? 11 108 müüdud autot ? mõnesaja auto võrra alla, olid uute sõiduautode müüjad siiski tublimad kui kunagi varem.

Kuni möödunud aastani arvestati ametliku statistika kogunumbrisse ka eksport, mistõttu olid toona müüginumbrid veidi suuremad kui mullu. Seega arvestades, et tänavu rändas lisaks Eestisse müüdud 10 876 sõiduautole ka piiri taha 1259 uut autot, on automüüjate kogumüük ligi 2000 auto võrra suurem kui 1997. aastal.

Kogu aja, mil Eestis uute sõiduautode müügialast statistikat peetakse, on kuulunud müüduima sõiduautomargi tiitel Toyotale. Mullu käis tihe rebimine kolme automargi vahel, napi võidu võttis Volkswagen, mida müüdi vaid kaheksa autot rohkem kui Peugeot?d. Toyota pidi paraku leppima kolmanda kohaga.

Esikohta on raske saavutada aga veel raskem hoida. Igatahes Volkswagenite maaletooja AS Saksa Auto reklaamijuht Reigo Kuivjõgi on veendunud, et rahvaauto võit sõiduautode seas ei olnud juhuslik.

?Kui mitmed automüüjad elavad suuresti tänu ühele-kahele konkreetsele mudelile, siis Volkswageni müügiedu üks peamisi põhjuseid on just lai mudelite skaala. Samuti on Volkswagenil korralik maine ja tunnustatud kaubamärk,? lausus Kuivjõgi.

Kõige rohkem eelistavad eestlased Volkswagenitest mõistagi Golfi. Aastal 2000 osteti 192 tavalist ja 77 universaalkerega Golfi. Hästi läheb kaubaks ka Bora, mida osteti 216, samuti Passat ja Polo. Populaarne on rahva seas mahtuniversaal Sharan, mis läinud aasta teisel poole tegi läbi uuenduskuuri. ?Iga masinaklassi mudel müüs võrdselt hästi. Kokku on sõiduautode poolel salongis 10 erinevat mudelit,? lausus Kuivjõgi, kelle sõnul teevad nad tulevikus kõik endast oleneva selleks, et muutuda rahvale tüütuks oma järjestikuste hooaja parima automüüja tiitlitega.

Ja mis seal salata, AS Aasta Auto sai Volkswagenite müügi edukalt käima ka Lõuna-Eestis, mis peaks selle automargi tuntust Eestis veelgi suurendama.

Müüduima auto tiitli võttis läinud aastal aga oodatult väikeauto Peugeot 206. Tänu temale osutus AS Kommest Auto edukamaks automüüjaks juba 1999. aastal, mis tõstis üksjagu selle automargi mainet. Tuntust lisas Peugeot? skandaalimaiguline eksport möödunud aastal, mis sundis AMTELit (Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liit) kogu müügiarvestust ümber tegema. Reklaamiks oli see Peugeot?le nii või teisiti.

Teisele kohale jäi teenitult uus Nissan Almera, kolmandale Opel Astra, mille müük just aasta teisel poolel suure hooga käima läks.

Samuti oli Peugeot? müüduim tarbesõiduk. Ja kui arvestada aastane kogumüük koos ekspordi ja tarbesõidukitega, siis ei suutnud Peugeot?le keegi vastu panna. Kokku müüs AS Kommest auto möödunud aastal 1684 sõidukit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing