Euro tegi oma ajaloo kestvaima kursitõusu

Tõnis Oja 08. jaanuar 2001, 00:00

Euro kurss kerkis reedel dollari suhtes peaaegu kuue kuu kõrgeimale tasemele 0,9536 dollarini, mis teeb USD kursiks 16,41 krooni. Jeeni suhtes tugevnes Euroopa ühisraha peaaegu 11 kuu kõrgeimale tasemele 110,65 jeenini.

Kui vaadata nädalate lõikes, siis on euro mõlema valuuta suhtes sooritanud oma veidi üle kaheaastase ajaloo kestvaima tõusu. Dollari suhtes kerkis euro kuuendat ja jeeni suhtes seitsmendat järjestikust nädalat.

Analüütikute hinnangul on USA majandus suhteliselt nõrgas seisus. Seda veendumust süvendasid reedel avaldatud andmed tööhõive kohta. Kuigi tööpuudus jäi endiselt 4,0% tasemele (analüütikud prognoosisid selle kasvu 4,1 protsendini), mis on vaid veidi kõrgem kui 30 aasta madalaim tase (3,9 protsenti), pöörati tähelepanu uute töökohtade arvule. Detsembris lisandus 105 000 uut töökohta, mis on viimase nelja kuu nõrgim näitaja. Analüütikud ennustasid 113 000 töökoha lisandumist.

Jaapani jeen langes dollari suhtes 17 kuu madalaimale tasemele 116,34 USD/JPY. Saareriigi ajakirjandusse ilmus uudis, et maailma kolmas autotootja Toyota Motor Corp. jätab välisriikides teenitud kasumi kohalikesse valuutadesse.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing