Raudtee kohtuskäik halvab transiidi

19. jaanuar 2001, 08:10

Eesti Raudtee erastamise venimine kohtussekaebamise tõttu võib oluliselt vähendada transiiti läbi Eesti, sest erastamise ebaselguse tõttu on mitu Venemaa eksportijat loobunud transiidist Eesti kaudu, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Mitu Venemaa eksportijat on juba helistanud ja öelnud, et kaaluvad mahtude ümbersuunamist. Osa on seda juba ka teinud,? ütles Eesti Raudtee peadirektor Parbo Juchnewitsch. Samas ei tahtnud ta kommenteerida, kui suured on kaotused numbriliselt, sest see olevat liiga emotsionaalne teema.

Juchnewitschi sõnul ei saa Eesti Raudtee ellu viia oma tariifipoliitikat, sest ei hakka uue omaniku eest otsustama. ?Lepingud sõlmitakse neljaks kuuks, eks näis, mis kvartali lõpp toob,? rääkis ta.

Eesti Raudtee ühe suurema kliendi, Pakterminali juhatuse esimehe Raivo Vare kinnitusel on erastamise venimine kahjulik. ?Kahjulik nii meile kui meie partneritele. Õnneks on mõnel meist olemas raamlepingud, muidu oleks olukord täitsa hull,? ütles Vare. Mahtude langus võib tema sõnul toimuda väga järsku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing