Dell langetas tehnoloogiasektorit

Peeter Koppel 23. jaanuar 2001, 00:00

USA. Kasumihoiatus personaalarvutite tootjalt Dell asetas eilse kauplemispäeva alguses eelmistel kahel nädalal tõusma asunud tehnoloogiasektori aktsiad taas müügisurve alla.

Dell vähendas oma neljanda kvartali kasumiprognoosi 18-19 sendile aktsia kohta, mis on tunduvalt vähem kui analüütikute poolt ennustatud 26 senti aktsia kohta ning tõmbas sellega langusse ka teised sama ala ettevõtted, nagu IBM, Microsoft ja Oracle. Delli hoiatusele on eelnenud enamiku suuremate personaalarvutitega seotud ettevõtete kasumihoiatused, mi-da on põhjendatud oodatust oluliselt väiksema pühadeperioodi müügiga ning majanduse jahtumisega.

Analüütikute hinnangul on tehnoloogiasektor eelmise aasta järsust langusest juba tugevalt kosunud ning tõenäoliselt järgneb nüüd stabiilsem periood, mil investorid üritavad olukorraga kohaneda ning tähelepanu koondub Föderaalreservi edasisele intressipoliitikale ja sellele, kas ka käesoleva kvartali lõpp toob endaga kaasa uue kasumihoiatuste laine.

New Yorgi börsil liikusid positiivses suunas jaekaubanduse ja farmaatsiatööstuse aktsiad.

Helsingi börs liikus suhteliselt madala käibe juures miinusesse. Maaklerite hinnangul võimendas langust suhteliselt väike likviidsus ning investorite ettevaatlikkus Nokia järgmisel nädalal avaldatavate majandustulemuste eel. Nokia aktsia sai tõuke langusse minekuks USA investeerimispanga Mor-gan Stanley Dean Witteri poolsest reitingu alandamisest.

Sonera aktsiale mõjus aga halvasti uudis, mille kohaselt müüb France Telecom oma osaluse mobiilsideoperaatoris Orange eeldatust kuni poole odavamalt.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:03
    Otsi:

    Ava täpsem otsing