Parimad võlamaksjad elavad Skandinaavias

25. jaanuar 2001, 14:12

Eesti Võlanõudjate Liidu andmetel on parimad maksetavad Skandinaavia riikides, kus maksmisega viivitatakse vaid 5?7 päeva. Ülejäänud Euroopas, eriti aga Lõuna-Euroopas on maksetavad hoopis teistsugused ja maksmisega viivitatakse 21?47 päeva.

Eesti Võlanõudjate Liitu kuuluva Intrum Justitia tegevdirektori Ivar Tammemäe sõnul põhjustab nii suure erinevuse seadusandluse erinevus. 'Põhjamaades on parim seadusandlus ja ka parimad maksetavad,' rääkis ta.

Eesti asub maksmisega viivitamise edetabelis Skandinaavia ja Lõuna-Euroopa vahel, mida asjatundjad hindavad heaks tulemuseks, kuna vastav seadusandlus Eestis on puudulik.
Võlgade sissenõudjad saavad toetuda põhiliselt vaid 1964. aastal välja antud ENSV Tsiviilkoodeksile, mistõttu oodatakse Võlaõigusseaduse vastuvõtmist. 'Võlaõigusseadus annaks näiteks võimaluse viivist nõuda ka siis, kui vastavat kirjalikku kokkulepet pole,' selgitas Tammemäe.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. November 2009, 00:00
Otsi:

Ava täpsem otsing