Tallinna börs stoiliselt rahulik

Raivo Sormunen 06. veebruar 2001, 00:00

Vaatamata USA börside suurele allatulekule eelmise nädala lõpus ning ka Euroopa aktsiate märgatavale odavnemisele eilse päeva lõpus oli kohalikulu börsi eilne olukord stoiliselt rahulik ning aktsiad vedasid oma päeva õhtusse ilma eriliste muutusteta.

Äripäeva indeks tõusis päevaga marginaalsed 0,01% ja sulgus 469,27 punktil.

Päeva tõusjate nimekirjas oli Eesti Telekom, mis kerkis päevaga 0,6% ning peatus 86 krooni tasemel. Aktsia päevane käive jäi madala 1,4 mln kroonini, kuid selle tõusmist on oodata õige varsti, kuna ettevõtte avaldab juba ülehomme oma eelmise aasta majandustulemused.

Suurima käibega paistis eile taas silma Hansapanga aktsia, mille hind 3 mln kroonise käibe järel vajus 0,2% 142,75 kroonini. See-eest aktsia hinnanoteeringud püsisid reedesega täpselt samal tasemel ehk 142,75 ja 143 kroonil.

Aktsia silmanähtavat odavnemist enne järgmise nädala neljapäeva, kui ettevõtte avaldab oma eelmise aasta majandustulemused, pole oodata.

Enne seda võib aga loota, et mõni Hansapanga tütarettevõte lisaks Läti Hansabankale avaldab enne Hansapanga kontserni ametlike tulemuste avaldamist veel oma eelmise aasta majandustulemused.

Eilse börsipäeva madalast 9,2 mln kroonisest börsikäibest kuulus suur osa veel erastamisväärtpaberitele, millega kaubeldi üle 2 mln krooni eest ning mille hind kukkus 1,8% 65,1 sendini.

Eile avaldatud detsembrikuu väliskaubandusnumbrid näitavad, et Eesti ekspordinumbrid kasvasid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 44% ehk 9% kiiremini kui impordimahud. Asja teeb positiivsemaks see, et tavaliselt aasta lõpu suurtel tarbimiskuudel kasvab import ekspordist märksa enam.

Veidi negatiivsem on fakt, et masinate ja seadmete osa Eesti ekspordis kasvas detsembris juba 49,7%ni, mis näitab selgelt Eesti väiksust ja mõjutatavust paari suurema ettevõtte poolt. Võib siiski aga loota, et Eesti on piisavalt paindlik ning tootmine hakkab uute välisinvesteeringute tulemusena siinmail rohkem hajutuma.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing