USA investorid otsustusvõimetud

Peeter Koppel 07. veebruar 2001, 00:00

Ühendriikide investorid demonstreerisid eilse kauplemispäeva alguses taas oma mõningast otsustusvõimetust.

Alles üleeile oli raha riskantsena näivast tehnoloogiasektorist liikunud kindlamatesse vana majanduse aktsiatesse, kuid eilse kauplemispäeva alguses võis täheldada vastupidist tendentsi. Veel üleeile suhtuti tehnoloogiasektori ühe lipulaeva, Cisco Systemsi oodatavatesse majandustulemustesse ülima ettevaatlikkusega, kuid eile oli ettevõtte aktsia tund pärast kauplemise algust börsipäeva lõpu järel avaldatavate majandustulemuste eel kerkinud ligi 3 protsenti. Analüütikud ootasid Cisco kasumiks aktsia kohta 19 senti ehk üle 58 protsendi enam kui aasta varem samal perioodil. Analüütikute hinnangul pole turul praegu muid olulisi uudiseid ning seda olulisemad on seetõttu Cisco kvartalitulemused, kuna need tõenäoliselt määravad tehnoloogiasektori aktsiate edasise liikumise suuna.

Stockholmi börsi eilset liikumist võib kirjeldada kui ettevaatlikult optimistlikku. Ühest küljest ootas ka sealne turg Cisco Systemsi majandustulemuste näol signaali USAst. Teisest küljest aitasid turgu tervikuna ülespoole üleeile USAs kõrgemal sulgunud Ericsson ja maailma suurim turvateenuste grupp Securitas. Novembris kasumihoiatuse andnud Securitas suutis siiski esialgse prognoosiga sammu pidada ning ettevõtte aktsia reageeris sellele 10protsendilise hinnaralliga.

Helsingi börsi püsis eile sarnaselt teiste regiooni börsidega suhteliselt ettevaatlikuna.

Oodatust veidi allapoole jäänud majandustulemused avaldanud metsandussektori ettevõtete aktsiad liikusid eri suundades. Metsä-Serla oli pool tundi enne kauplemise lõppu kerkinud 5,4%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:07
    Otsi:

    Ava täpsem otsing