USA tippjuhi sissetulek ulatus eelmisel aastal 11 miljoni dollarini

ÄP Online 15. veebruar 2001, 00:00

Konsultatsioonifirma Pearl Meyer & Partnersi uuringu kohaselt on tegevjuhtide sissetulekud 1995. aastaga võrreldes (4,4 mld dollarit) kasvanud enam kui kaks korda. Firma on paljude aastate jooksul küsitlenud USA 50 suurima ettevõtte tegevjuhti. Uuringu sooritanud Pearl Meyeri sõnul ei ole majanduskasvu aeglustumine ja paljude ettevõtete aktsiahindade langus juhtide boonustes veel kajastunud. Kuid see aasta ei pruugi juhtidele nii helde enam olla.

Populaarseimad boonuse liigid oli aktsiate optsioonid, moodustades 60% juhtide sissetulekust. Keskmiselt sai suurettevõtte tippjuht optsioonide näol 6,5 mln dollarit, mis oli 28% kõrgem kui 1999. aastal. Aastapreemiad kasvasid ülemöödunud aastaga võrreldes 20 protsenti 2 miljoni dollarini. Palga osatähtsus on langenud 10 protsendini.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing