25. mai 2001 kell 14:53

Advokatuuri juhatuse esimeheks valiti Üllar Talviste

Eile ja täna toimunud advokatuuri üldkogul valiti uued juhtorganid ning võeti vastu advokatuuri kodukord.

Advokatuuri juhatuse esimees on Üllar Talviste (advokaadibüroo Heta), juhatuse aseesimees Aivar Pilv omanimelisest büroost ning liikmed on Andres Aavik (Heta), Maidu Kaasik (advokaadibüroo Tark Ko), Sten Luiga (advokaadibüroo Luiga Mugu), Küllike Namm (advokaadibüroo Lea Mandel, Rakvere) ja Vesse Võhma (advokaadibüroo Lepik Luhaäär).

Revisjonikomisjoni esimees on Väino Villik omanimelisest advokaadibüroost.

Vastavalt uuele advokatuuriseadusele võeti vastu advokatuuri kodukord. Kodukorra ühe autori Aivar Pilve sõnul reguleerib kodukord advokatuuri liikmelisuse tekkimist, peatamist ja lõppemist, samuti advokaadi õigusi ja kohustusi suhetes advokatuuriga, advokatuuri vastuvõtmise aluseid, advokatuuri aukohtu tegevust ja muud.

1. mai seisuga tegutses Eestis 222 vandeadvokaati, 99 vandeadvokaadi vanemabi ja 82 vandeadvokaadi abi.

Kümme aastat tagasi töötas Eestis 185 advokaati.

Hetkel kuum