Raimo Ülavere • 17. september 2001 kell 15:31

Talebani toetajad Pakistanis ähvardavad streigi ja sõjaga

Afganistani valitsevat Talebani toetavad rühmitused Pakistanis kutsuvad inimesi üles demonstratsioonidele USA võimaliku Afganistani rünnaku vastu, vahendab Reuters.

Ameeriklaste rünnakud on vandenõu ja me ei tohiks selle lõksu langeda, ütles Pakistani suurima islamipartei juht Qazi Hussain Ahmed Talebani toetavate rühmituste juhtide koosolekul. Kokkutulnud hääletasid ühehäälselt 21. septembril korraldatava streigi poolt.

Lisaks Lahores, Pakistani suuruselt teises linnas korraldatavatele demonstratsioonidele organiseerivad rühmitused demonstratsiooni 23. septembril ka Islamabadis, Pakistani pealinnas. ?Me peame näitama valitsusele, et kui ta teeb vale valiku, siis seisab ta silmitsi inimeste vihaga,? ütles üks rühmituste juhte. ?Ja me peame saatma sõnumi ka USA-le, et selline rünnak oleks kogu islami maailma vastu sõja kuulutamine,? lisas ta.

Hetkel kuum