8. oktoober 2001 kell 22:00

MicroLinki ärimüügidivisjon kasvatas septembris käivet 45 protsenti

Interneti müügikanali arvutid.com käive moodustas 3 miljonit krooni ehk ligi 20 protsenti MicroLink Arvutite käibest Eestis.

Ärimüügidivisjon müüs septembris 1662 MicroLinki arvutit ja serverit, mis on 20 protsendi võrra enam kui augustis. MicroLink müüs 81 protsenti arvutitest Eestis ning 19 protsenti Lätis.

MicroLinki ärimüügi divisjoni juht Aivar Paalberg ütles, et müügikasvu saavutamine septembris on tavaline. ?Septembris oli suur nõudlus Pentium 4 protsessorite järele, mida müüsime suurtes kogustes,? ütles Paalberg. ?Arvutite müügis asendusid Pentium III protsessorid suurel määral Pentium 4 protsessoritega.?

MicroLink Arvutite juhataja Mait Rahi sõnul on MicroLink kolmandas kvartalis täheldanud konkurentsi vähenemist rahvusvaheliste arvutitootjate poolt. ?Selle trendi on ilmselt põhjustanud väheste konkurentsivõimeliste mudelite pakkumine ning selgusetus tööstusharus toimuvate ühinemiste suhtes,? lisas ta.

?Kui MicroLink müüb juba aktiivselt Pentium 4 protsessoritel põhinevaid mudeleid, siis rahvusvahelised kontsernid üritavad Baltimaades endiselt müüa lattu kogunenud vanemaid mudeleid,? selgitas Rahi. ?See võib põhjustada nende turuosa langemise kolmandas kvartalis.?

Septembris valis Äripäev MicroLink Arvutid Eesti arvutifirmade TOPis kiireima kasumi kasvuga ettevõtteks.

MicroLinki ärimüügidivisjon on üks viiest divisjonist grupis. Ärimüügidivisjoni kuuluvad MicroLink Arvutid ja MicroLink Astrodata Eestis ning MicroLink Datori ja VAR Lätis.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum