Artikkel
  • Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    Gurmaanide klubi naudib kokakunsti

    Ainuüksi ideest panna kokad kunstiteoste inspireeringul erinevaid roogi valmistama ei piisa, on vaja ka heal tasemel teostust ning eksklusiivsust hindavat publikut, mis looks ürituse õnnestumiseks vajaliku sünergia.
    ?Inimesed arvavad, et meie üritused on nii vuntsitud, nagu oleks nöör maha tõmmatud. Kelnerid käivad mõõdetud sammuga, higipull otsa ees ja valavad veini. Kui tilk kuhugi kukub, on selge, et preemiad lähevad. Ja üritusel avastavad, et õhkkond on igati toetav ja sõbralik,? räägib klubi juhataja Margus Vaikre.
    Põhimõte on üllatavalt lihtne ? kandva idee ümber koonduvad nimekad restoranid, kes ideed teostavad. Samuti mõni alkoholifirma, kes pakub sobivat roogade kõrvale. ?Jook, uus informatsioon, õhtukülalised, meedia ? igal on oma roll,? kirjeldab Vaikre klubi tegevust.
    Vaikre on klubi hing. ?Ma olen juht, autojuht, sekretär ja raamatupidaja ühes isikus,? tutvustab ta oma rolli. Teisteks klubiliikmeteks on ürituste külalised, kes on üheks õhtuks kokku tulnud. Informatsioon klubi tegevuse kohta liigub tuttavate kaudu ning nii on ringi kaasatud umbes 50 inimest.
    Mõte klubi luua tuli Vaikrele juhuslikult ? hulk aastaid tagasi sõbraga koos istudes ja mõtteid mõlgutades. Idee teostus seitsme kuu pärast ning oma sünnipäeval, 20. aprillil 1997. aastal toimuski esimene koosviibimine tollases Tartu restoranis Central.
    Enamik varasemaid klubi üritusi leidiski aset Tartu erinevates restoranides, üks ilvesetemaatiline ka Pärnu Villa Ammendes. Alles klubi neljandal sünnipäeval riskis Vaikre kätt valgeks teha ka Tallinnas ? jäämurdjal Suur Tõll, kus loomulikult ei piirdutud vaid söömisega, vaid uuriti ka aurulaeva sisemust. Nüüdseks on käidud Paksu Margareta katusel mõõkkala nautimas, Carina restoranis esinduslikul jaanalinnuõhtul ning vähihooaega võeti vastu Laguunis.
    Erilisi naudinguid on klubi liikmetele pakkunud road jaanalinnu-, kopra-, karu-, alligaatori-, faasani-, hai- ja tuuralihast, samuti paljudest erilistest mereandidest. Proovitud on mitmeid eksootilisi rahvuskööke, söödud omapärastes kohtades ? muuseumides, botaanikaaias, jõelaeval jm.
    Lisaks kandvale ideele on igal gurmaanide koosviibimisel mitmeid huvitavaid külalisi, keda on eraldi palutud sõna võtma. Üritustel on viibinud näiteks Hillar Palamets, Andres Ehin, Andrei Sõritsa ning viimasel ?Viie meele õhtul? Jüri Kuuskemaa.
    Ideed tulevad Vaikrele hetke ajel. Aasta tagasi palus keegi tuttavatest panna paika klubi programm terveks aastaks, et saaks varakult ürituste jaoks aega varuda. See ei tahtnud kuidagi õnnestuda. ?Kaks üritust ette mõelda ja organiseerida on täiesti piisav,? arvab Vaikre.
    Järgmine gurmaanide klubi üritus Cathedrali restoranis on järjekorranumbrilt juba 50. ning seetõttu pannakse erandlikult eriline rõhk söögile. ?See on pidupäeva, juubeli teema, et kõik oleks esinduslik ja pidulik, aga kindlasti kõik muu toimib ? osavõtjaid me paika ei pane,? lubab Vaikre.
    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.