Katrin Kurss • 12 oktoober 2001

Presidendi Kantselei kulutused planeeritud kasvama

Tuleva aasta eelarves on presidendi kantselei kuludeks planeeritud 35 miljonit krooni, mis on 13,8% rohkem kui tänavu.

Ligi poole kantselei eelarvest, 15,4 miljonit krooni moodustavad majandamiskulud.

Kuludes on arvestatud uue presidendi esimesel ametiaastal tehtavate esindussõitudega, sealhulgas riigivisiitidega, samuti kohustusega võtta esimesel ametiaastal vastu erinevaid välisriikide riigitegelasi. Lähetusteks on arvestatud 2,4 mln krooni.

Kavandatud on ühe kasutusrendil oleva esindusauto väljavahetamine. Sõidukite ülalpidamise kulud on kokku 2,6 mln krooni.

Seoses valitsuse otsusega maa riigi omandisse jätmise kohta suureneb Paslepa suveresidentsi territoorium ning selle korrastamiskulude lisandumise tõttu suurenevad kinnistute ja hoonete ülalpidamiskulud. Kinnistute ja hoonete majandamiskulud on ligi 2,4 miljonit krooni.

Kulud on ette nähtud presidendile ja kantselei 61 töötajale.

Hetkel kuum