• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ainulaadne toode juba turul

  Gowri mõõdusärke vahendab Tallinna vanalinnas asuv putiik Classic, samuti suhtleb klientidega firma ekspordijuht Yoann Ricau.
  Gowri müüb kaubamärgi Gowri Tailor Shirt London all Eestis kuus keskmiselt 20 eritellimusel valmistatud särki. Kuna see tegevusala ei ole 120 000 särki aastas tootvale 60 töötajaga firmale prioriteetne, pole seda ka seni reklaamitud.
  Sangari turundusassistendi Jane Saatre sõnul on nende uus toode mõõdusärk müünud üle ootuste hästi. Reklaamikampaania kahe esimese nädala jooksul müüs Sangar Tallinnas ja Tartus kokku üle 30 särgi.
  Gowrist tellides maksab särk 800 krooni, Sangari uue toote hinnaks on 899 krooni.
  Üks klient tellib enamasti korraga 2?3 särki, kuid mõlema firma klientide hulgas on inimesi, kes lasevad teha 7?8 särki korraga. Üks Sangari klient oli korraga välja valinud seitse igapäevasärki ja ühe piduliku, rääkis Saatre. Gowri esindaja Yoann Ricau sõnul tellib nende keskmine klient uued särgid kaks korda aastas.
  Toode on nii Sangaril kui Gowril sarnane: klient mõõdetakse üle, valida saab eri mudeleid ning särgi-, krae- ja mansetidetaile omavahel kombineerida, särgile tikitakse tellija nimi või monogramm ja särgi saab kätte hiljemalt kahe nädala pärast.
  Mõlema firma esindajad räägivad, et personaalsus on mõõdusärgi tellijale väga tähtis. 99 Sangari särgi tellijatest tahab seda ka oma nime või initsiaalidega kaunistada. Gowris on enam levinud initsiaalid taskul. ?Nimelisest särgist on enam huvitatud eestlasest kliendid, on tähele pannud Yoann Ricau.
  Inimene, kes laseb oma maitse järgi särgi teha, pole üldiselt tavapärasest erinevat kasvu, vaid oskab isikupärast särki hinnata, sest peab tööülesannete tõttu triiksärki tihti kandma. ?95 mõõdusärgi tellijatest ei ole erimõõdulised,? nendib Saatre. Ricau kirjeldab oma klienti kui kolmekümnendates-neljakümnendates ärimeest, kelle hulgas on nii ekstravagantse kui konservatiivse stiili eelistajaid.
  Sangaris on valida 30 kanga vahel, mis suuremalt jaolt erinevad masstoodangu kangastest. Mõõdusärgi kangad on kergesti hooldatavad, osa ei vaja triikimist. Neist kümme on ajatud klassikalised baaskangad. Pooled trendikangastest vahetuvad neli korda aastas. Sangar hangib oma kangad peamiselt Saksamaalt.
  Gowri kataloogis on 80 kanganäidist, mis tellitakse mitmetelt Euroopa firmadelt. Trendikangad vahetuvad kaks korda aastas. Tegemist on kvaliteetsete ja kalliste kangastega ? kanga hind moodustab toote hinnast kolmandiku.
  Gowris valmistab rätsepasärke kolm konstruktorit ja kolm õmblejat. Sangaris on tööl mõõdusärkide projektijuht ja üks konstruktor, ülejäänud tootmine korraldatakse masstootmise baasil.
  Nii Sangar kui Gowri säilitavad kliendi andmed, et uute särkide tellimine oleks mõõtude püsides võimalikult hõlbus.
  Sangaris töötab 767 töötajat, kontserni I poolaasta käive oli 71,1 mln krooni ning kasum 2,7 mln krooni. Ekspordi osakaal moodustas esimesel poolaastal Sangari kogukäibest 67.
  Gowri International Eesti AS on Eesti eraisikute ja Inglise investorite koostöös üle viie aasta tagasi loodud firma, mis toodab meeste särke ja naiste pluuse. Firma toodangust läheb 90 ekspordiks. Gowri International Eesti ASi möödunud aasta käive oli 15,5 miljonit krooni. Firmas töötab 60 inimest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Hüvasti Hiina, tere India! Apple kolib uue iPhone tootmist Indiasse
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Hüvasti Hiina, tere India! Apple kolib uue iPhone tootmist Indiasse
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Apple teatas esmaspäeval, et hakkab oma uusimat iPhone 14 tootma Indias. Tehnoloogiagigant kolib tasapisi oma tootmist Hiinast ära.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Saabub tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg
Esmaspäeval, 3. oktoobril on tuludeklaratsiooni alusel juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu ja maamaksu teise osa tasumise tähtaeg.
Esmaspäeval, 3. oktoobril on tuludeklaratsiooni alusel juurdemaksmisele kuuluva tulumaksu ja maamaksu teise osa tasumise tähtaeg.
Kahe elektripaketiga Matsimoka: vaidlesime pikalt Eesti Energiaga
Toidutööstuse Matsimoka juhatuse liige ja ühe omaniku Jan Inno sõnul on ettevõtte jaoks praegu põhiküsimus, kas osa tarbitavast elektrist, mida makstakse börsihinna järgi, läheb ka universaalteenuse alla.
Toidutööstuse Matsimoka juhatuse liige ja ühe omaniku Jan Inno sõnul on ettevõtte jaoks praegu põhiküsimus, kas osa tarbitavast elektrist, mida makstakse börsihinna järgi, läheb ka universaalteenuse alla.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.