Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Ainulaadne toode juba turul

  Gowri mõõdusärke vahendab Tallinna vanalinnas asuv putiik Classic, samuti suhtleb klientidega firma ekspordijuht Yoann Ricau.
  Gowri müüb kaubamärgi Gowri Tailor Shirt London all Eestis kuus keskmiselt 20 eritellimusel valmistatud särki. Kuna see tegevusala ei ole 120 000 särki aastas tootvale 60 töötajaga firmale prioriteetne, pole seda ka seni reklaamitud.
  Sangari turundusassistendi Jane Saatre sõnul on nende uus toode mõõdusärk müünud üle ootuste hästi. Reklaamikampaania kahe esimese nädala jooksul müüs Sangar Tallinnas ja Tartus kokku üle 30 särgi.
  Gowrist tellides maksab särk 800 krooni, Sangari uue toote hinnaks on 899 krooni.
  Üks klient tellib enamasti korraga 2?3 särki, kuid mõlema firma klientide hulgas on inimesi, kes lasevad teha 7?8 särki korraga. Üks Sangari klient oli korraga välja valinud seitse igapäevasärki ja ühe piduliku, rääkis Saatre. Gowri esindaja Yoann Ricau sõnul tellib nende keskmine klient uued särgid kaks korda aastas.
  Toode on nii Sangaril kui Gowril sarnane: klient mõõdetakse üle, valida saab eri mudeleid ning särgi-, krae- ja mansetidetaile omavahel kombineerida, särgile tikitakse tellija nimi või monogramm ja särgi saab kätte hiljemalt kahe nädala pärast.
  Mõlema firma esindajad räägivad, et personaalsus on mõõdusärgi tellijale väga tähtis. 99 Sangari särgi tellijatest tahab seda ka oma nime või initsiaalidega kaunistada. Gowris on enam levinud initsiaalid taskul. ?Nimelisest särgist on enam huvitatud eestlasest kliendid, on tähele pannud Yoann Ricau.
  Inimene, kes laseb oma maitse järgi särgi teha, pole üldiselt tavapärasest erinevat kasvu, vaid oskab isikupärast särki hinnata, sest peab tööülesannete tõttu triiksärki tihti kandma. ?95 mõõdusärgi tellijatest ei ole erimõõdulised,? nendib Saatre. Ricau kirjeldab oma klienti kui kolmekümnendates-neljakümnendates ärimeest, kelle hulgas on nii ekstravagantse kui konservatiivse stiili eelistajaid.
  Sangaris on valida 30 kanga vahel, mis suuremalt jaolt erinevad masstoodangu kangastest. Mõõdusärgi kangad on kergesti hooldatavad, osa ei vaja triikimist. Neist kümme on ajatud klassikalised baaskangad. Pooled trendikangastest vahetuvad neli korda aastas. Sangar hangib oma kangad peamiselt Saksamaalt.
  Gowri kataloogis on 80 kanganäidist, mis tellitakse mitmetelt Euroopa firmadelt. Trendikangad vahetuvad kaks korda aastas. Tegemist on kvaliteetsete ja kalliste kangastega ? kanga hind moodustab toote hinnast kolmandiku.
  Gowris valmistab rätsepasärke kolm konstruktorit ja kolm õmblejat. Sangaris on tööl mõõdusärkide projektijuht ja üks konstruktor, ülejäänud tootmine korraldatakse masstootmise baasil.
  Nii Sangar kui Gowri säilitavad kliendi andmed, et uute särkide tellimine oleks mõõtude püsides võimalikult hõlbus.
  Sangaris töötab 767 töötajat, kontserni I poolaasta käive oli 71,1 mln krooni ning kasum 2,7 mln krooni. Ekspordi osakaal moodustas esimesel poolaastal Sangari kogukäibest 67.
  Gowri International Eesti AS on Eesti eraisikute ja Inglise investorite koostöös üle viie aasta tagasi loodud firma, mis toodab meeste särke ja naiste pluuse. Firma toodangust läheb 90 ekspordiks. Gowri International Eesti ASi möödunud aasta käive oli 15,5 miljonit krooni. Firmas töötab 60 inimest.
 • Hetkel kuum
Olev Remsu: Eesti piir ja Hiina müür. Teeks äkki ise ühe leppe?
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Suur analüüs: üks vana strateegia aitab laisal investoril turgu edestada
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Nädala lood: lennujaamas valitseb aastaid üks firma, linnaasutuses paljastati bardakk
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eesti 200 saab Tallinnas kaks abilinnapea kohta
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Julgeolekuohuks nimetatud inimõiguste teabekeskus lõpetas tegevuse
Aastaid kaitsepolitsei aastaraamatutes Kremli-meelsena ära märgitud venekeelne Inimõiguste Teabekeskus on kustutatud ja kogu keskuse tegevus lõppenud.
Aastaid kaitsepolitsei aastaraamatutes Kremli-meelsena ära märgitud venekeelne Inimõiguste Teabekeskus on kustutatud ja kogu keskuse tegevus lõppenud.