18. oktoober 2001 kell 22:00

Norma kasum ületas analüütikute ootusi

Kontserni 9 kuu müük kasvas eelmise aastaga võrreldes 24,5 ehk 112,4 miljoni krooni võrra. Sealjuures kasvas müük Venemaa klientidele 19, müük lääne klientidele 101.

Eksport moodustas 98 kogu Norma müügikäibest ja ekspordist 66 läks Venemaa klientidele.

Kontserni auditeerimata üheksa kuu puhaskasum on 132,2 mln kr, mis on 2,7 miljoni võrra suurem kui eelmise aasta samal ajal.

Norma kolmanda kvartali kasum ja marginaalid ületasid märgatavalt meie ootus, mistõttu tõstame tõenäoliselt nii ettevõtte selle aasta kui järgmiste perioodide prognoose, teatas ettevõttelt 35,5 miljoni kroonist kvartalikasumit oodanud Trigon Markets oma kommentaaris.

Trigon märkis, et Norma suutis kompenseerida eelmise aasta sama ajaga langenud marginaalid müügi suurendamisega. Ettevõtte kolmanda kvartali tegevuskasum vähenes eelmise aastaga võrreldes 2,1, samal ajal kui marginaalid langesid 26,6 portsendi tasemelt 20,3 protsendi tasemele.

Autor: ÄP Online

Hetkel kuum