18. oktoober 2001 kell 10:10

Põlva Piim ennustab aasta lõpuks kasumi kokkukuivamist

Põlva Piim teenis üheksa kuuga üheksa miljonit krooni kasumit, kuid ennustab aasta lõpuks kasumi langemist 5-6 miljoni krooni peale põhjusel, et ELi turul on piimatoodete hinna kõrgaeg läbi saanud.

'Neli nädalat tagasi kukkus turg kokku,' ütles Põlva Piima juhataja Aivar Häelm. 'Oleme õnnelikud, kuid aasta lõpuks 5-6 miljonit krooni kasumit saame, sest praegu sööme juba esimese kolme kvartali kasumit.'

Häelmi sõnul põhjustasid turu kukkumise kaudselt USA sündmused ning praegu valitseb turul närviline olukord, kus korraga tehakse vaid kuu aja plaane, mitte pikemalt. 'Räägitakse ka uutest kvoodikaubanduse mängureeglitest, kuid keegi ei tea täpselt, kuidas need reeglid muutuvad,' kirjeldas Häelm. Tema sõnul müük siiski ELi praegu käib ning midagi ettevõtte ladudesse seisma pole jäänud.

Põlva Piima üheksa kuu käive oli 330 miljonit krooni, aasta lõpuks tahab ettevõte jõuda 400 miljoni kroonise käibeni. Üheksa kuu kogumüügist andist 95 miljonit krooni müük Eesti turul.

Hetkel kuum