Viktoria Korpan • 19. oktoober 2001 kell 13:40

Jõukamate eraisikute tulumaks on Venemaal 1,5 korda väiksem kui Eestis

Revolutsiooniline on Venemaal vastu võetud eraisiku tulumaksuseadus, mille põhimõte on selline, et mida suurem on deklareeritud eraisiku tulu, seda väiksem on tulumaks, ütles Hansa Aktivate Juhtimise ASi portfellihaldur Vadim Ogneshtsikov täna investeerimismessil.

?Kui eraisiku sissetulek on 20 000 dollarit ehk üle 340 000 krooni aastas, siis on tulumaks ligi kaks korda väiksem kui Eestis,? rääkis Ogneshtsikov. ?See oleks 17-18 protsendi tasemel Eesti 26 protsendi asemel.?

Tulumaksu laekub nüüd Venemaa maksuametisse 50% rohkem ja sotsiaalmaksu laekub 40% rohkem.

Jõustub ka maa erastamist lubav seadus. ?Uus seadus, mis lubab maad osta ja müüa, mõjutab hästi investoreid, kes tunnevad ennast kindlamini. Kui nad näiteks soovivad tehase ehitada, nüüd nad saavad seda teha oma maa peal,? lisas Vadim Ogneshtsikov.

Hetkel kuum