Artikkel
 • Kuula
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täiskonteineri kaubamahu puudumisel aitab tükikonteineri kasutamine

  Mida tähendab lennusaadetiste puhul lühend LCL ?
  LCL (Less that Conatiner Load) ehk tükikonteiner on lühidalt lahti mõtestatult üks osa FCL?ist ehk täiskonteinerist. Ekspedeerija kogub lähtepunkti terminalis kokku erinevate klientide kaubad ja laeb ühte konteinerisse ning transpordib selle sihtpunkti terminali, kus iga klient saab oma kauba kätte.
  Kas tükikonteineri kasutamine pakub mingeid eeliseid täiskonteineri ees ? Kliendi eelis on, et ta maksab ainult selle osa eest, kui palju tal kaupa on. Näiteks, kui kliendile on pakutud LCL transpordi hind 90 dollarit/cbm ja kliendi kauba kogus on 5,2 cbm, siis maksab klient transpordi eest 5,2 x 90 = 468 dollarit. LCL?i puhul tuleb tähele panna, et mahukaalu tingimus on 1 cbm = 1000 kg.
  FCL?i ehk täiskonteineri puhul maksab klient terve konteineri ruumi eest. Pole vahet kui palju kaupa on konteinerisse laetud. LCL tasub ennast ära, kui kaupa on kuni ca 10 cbm. (erineb vastavalt lähtepunktile). Kliendi jaoks on LCL kasulik, kuna ei pea ootama, kuni kaupa on täiskonteineri jagu, vaid saab saata väiksemaid koguseid. Seega saab läbi ajada väiksemate rahaliste vahenditega. Kokkuvõte on lihtne: kui on kaupa vähe, siis tuleb kasutada LCL?i, kui on kaupa palju, siis FCL?i.
  Millised on logistikavõrgustiku eelised ekspedeerimisteenuse tarbijale?
  Efektiivsetele logistilistele lahendustele ja kiirele teenindusele orienteeritud rahvusvaheline logistikavõrgustik võimaldab ettevõtjatel ühes tarneahelas kasutada integreeritult maantee-, mere- ja õhutranspordi kombinatsioone ning nendega seotud logistikateenuseid.
  Logistikavõrgustikus on tavapäraselt ühtne infotehnoloogiline süsteem mis võimaldab kiiresti leida optimaalseid eksportsaadetiste marsruute, ühendada kaubakoguseid ning otsida veoseid impordisuunal ning seda väga laias geograafilises areaalis.
  Logistikavõrgustikke välja ehitanud ekspedeerimiskontsernid on võimelised pakkuma klientide kõiki vajadusi katvaid transpordi- ja logistikalahendusi ehk kogu nende logistilise ahela kvaliteetset haldamist. Transpordi- ja logistikateenuste outsourcing´u järele on viimastel aastatel nõudlus pidevalt kasvanud ? järelikult arvavad paljud selle kasutajad, et nad saavad professionaalse teenusepakkuja teadmisi ja vahendeid ära kasutades oma põhiäri paremaks muuta.
  ___________________________________________
  küsimusi esitada ja kommentaare lisada saab aadressil www.aripaev.ee/mod/foorumid
 • Hetkel kuum
Olev Remsu: Eesti piir ja Hiina müür. Teeks äkki ise ühe leppe?
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Otsesuhted ja kokkulepped Hiinaga tundub midagi ilmvõimatut, kuid pragmaatiline diil oleks äkki meilegi lahendus, just julgeolekut silmas pidades, kirjutab kirjanik Olev Remsu.
Suur analüüs: üks vana strateegia aitab laisal investoril turgu edestada
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Investorid otsivad pidevalt head strateegiat, et anda oma portfellile hoogu. Üks lihtsamini mõistetav on Dow’ koerte strateegia, mis sobib laisemale investorile.
Articles republished from the Financial Times
Reaalajas börsiinfo
Graafikud: võrdle, kuidas sinu maakonnas ärid hakkama saavad
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Kogu Eesti tundis 2023. aastal, kuidas majanduslikult keeruline aeg tegi oma töö. Ettevõtete koondamiste ja pankrottide tagajärjel vähenes töökohtade arv ja suurenes töötute hulk. Kuigi palgakasv jätkus, oli see hulga väiksem kui aasta varem. Vaatluse alla võtsime sel korral kaks maakonda, mis jäävad Harjumaalt ja Tallinnast vaadates Eesti teise otsa: Valgamaa ja Võrumaa. Need naabermaakonnad külgnevad Läti­ piiriga, mis võiks anda vähemalt geograafilise eelise ekspordiks.
Gasellid
Kiiresti kasvavate firmade liikumist toetavad:
Gaselli KongressAJ TootedFinora BankGBC Team | Salesforce
Metallitööstus sunnib end raskel ajal vastu võtma iga töö
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Ekspordile suunatud Viljandimaa metallitööstusettevõte Metest tunnetab praegu kõige raskemat aega. See tähendab, et enam ei saa valida tehtavat tööd, vaid vastu tuleb võtta kõik pakutav.Kuigi praegu valitseb majanduslikult keeruline aeg, kavatseb Metest Steel siiski kindlalt laieneda.
Nädala lood: lennujaamas valitseb aastaid üks firma, linnaasutuses paljastati bardakk
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Lõppeva nädala olulisemate lugude hulka sattusid nii Tallinna linnasutuse kohta tehtud audit, lennujaamas ligi kümme aastat miljonite eest koristustöid endale haaranud üks firma ja Äripäeva investoriküsitlus.
Kas rohepööre tähendab eurokommunismi? Või on see lihtsalt üks utoopia?
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Küsimusele, kas rohepööre tähendab seda, et oleme sunnitud hakkama ehitama eurokommunismi, vastab Erik Moora, et kahetsusväärselt on keskkonnateemad, mis muidu vabades ühiskondades ei ole vaidlusobjekt, ära ideologiseeritud, nii et praegu näeme, kuidas poliitilised vastased vaidlevad mitte sisu üle, vaid selle üle, miks midagi teha ei saa. Samas on ilmne, et kuna inimtegevus ületab planeedi talumisvõime piire mitmekordselt, pole samamoodi jätkamine võimalik.
Volkswagen Golf 50: kuidas Põrnika järeltulijast kujunes hea auto mõõdupuu
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Märtsi lõpus möödus pool sajandit päevast, mil algas Volkswagen Golfi tootmine. Ikoonilise Põrnika järeltulijast sai ettevõtte jaoks veelgi olulisem mudel.
Eesti 200 saab Tallinnas kaks abilinnapea kohta
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Tallinna linna uues võimukoalitsioonis saab erakond Eesti 200 kaks abilinnapea kohta.
Otse kell 10: kaitsepolitsei esitleb aastaraamatut
Täna kell 10 esitleb kaitsepolitseiamet uut aastaraamatut.
Täna kell 10 esitleb kaitsepolitseiamet uut aastaraamatut.