Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Täiskonteineri kaubamahu puudumisel aitab tükikonteineri kasutamine

  Mida tähendab lennusaadetiste puhul lühend LCL ?
  LCL (Less that Conatiner Load) ehk tükikonteiner on lühidalt lahti mõtestatult üks osa FCL?ist ehk täiskonteinerist. Ekspedeerija kogub lähtepunkti terminalis kokku erinevate klientide kaubad ja laeb ühte konteinerisse ning transpordib selle sihtpunkti terminali, kus iga klient saab oma kauba kätte.
  Kas tükikonteineri kasutamine pakub mingeid eeliseid täiskonteineri ees ? Kliendi eelis on, et ta maksab ainult selle osa eest, kui palju tal kaupa on. Näiteks, kui kliendile on pakutud LCL transpordi hind 90 dollarit/cbm ja kliendi kauba kogus on 5,2 cbm, siis maksab klient transpordi eest 5,2 x 90 = 468 dollarit. LCL?i puhul tuleb tähele panna, et mahukaalu tingimus on 1 cbm = 1000 kg.
  FCL?i ehk täiskonteineri puhul maksab klient terve konteineri ruumi eest. Pole vahet kui palju kaupa on konteinerisse laetud. LCL tasub ennast ära, kui kaupa on kuni ca 10 cbm. (erineb vastavalt lähtepunktile). Kliendi jaoks on LCL kasulik, kuna ei pea ootama, kuni kaupa on täiskonteineri jagu, vaid saab saata väiksemaid koguseid. Seega saab läbi ajada väiksemate rahaliste vahenditega. Kokkuvõte on lihtne: kui on kaupa vähe, siis tuleb kasutada LCL?i, kui on kaupa palju, siis FCL?i.
  Millised on logistikavõrgustiku eelised ekspedeerimisteenuse tarbijale?
  Efektiivsetele logistilistele lahendustele ja kiirele teenindusele orienteeritud rahvusvaheline logistikavõrgustik võimaldab ettevõtjatel ühes tarneahelas kasutada integreeritult maantee-, mere- ja õhutranspordi kombinatsioone ning nendega seotud logistikateenuseid.
  Logistikavõrgustikus on tavapäraselt ühtne infotehnoloogiline süsteem mis võimaldab kiiresti leida optimaalseid eksportsaadetiste marsruute, ühendada kaubakoguseid ning otsida veoseid impordisuunal ning seda väga laias geograafilises areaalis.
  Logistikavõrgustikke välja ehitanud ekspedeerimiskontsernid on võimelised pakkuma klientide kõiki vajadusi katvaid transpordi- ja logistikalahendusi ehk kogu nende logistilise ahela kvaliteetset haldamist. Transpordi- ja logistikateenuste outsourcing´u järele on viimastel aastatel nõudlus pidevalt kasvanud ? järelikult arvavad paljud selle kasutajad, et nad saavad professionaalse teenusepakkuja teadmisi ja vahendeid ära kasutades oma põhiäri paremaks muuta.
  ___________________________________________
  küsimusi esitada ja kommentaare lisada saab aadressil www.aripaev.ee/mod/foorumid
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.