Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hansapanga kiire kasvutempo pidurdunud

  Hansapanga grupp teenis III kvartalis 428 mln krooni suuruse puhaskasumi ehk 5,43 krooni aktsia kohta. 9 kuu kasum oli kontsernil 1,3 mld krooni ehk 58 mullusest enam.
  ?Ettevõtte kasumile ei ole midagi ette heita. Kasumlikkus on tugev ja kuigi intressimarginaalid vaikselt langevad, ei ole see langus kiire,? lausus Ühispanga analüütik Sander Danil, kes ootas grupi kolmanda kvartali puhaskasumiks 436 miljonit krooni.
  Negatiivse märgina oli kolmandas kvartalis tunda Hansapanga kasvutempode aeglustumist. Hansapank ise oma kommentaaris toob välja kasvutempode aeglustumise Eestis, kus laenuportfelli kasv langes allapoole 25 taset ja hoiuste kasv 16 protsendini.
  ?Samas ei ole varade ja kohustuste maht oluliselt kasvanud ka Lätis ja Leedus ning see on pettumus, ? märkis Danil.
  Ta lisas, et hoiuste kasvu pidurdumine võib saada ka panga arengut pidurdavaks teguriks, sest laenukasv ei saa sama agressiivselt jätkuda. ?Lähiajal seda probleemi ei ole, aga tulevikus tuleb võib-olla võtta konservatiivsem suund,? lausus Danil, lisades, et kui Lätis ja Leedus kasv ei taastu, tuleb grupi järgmiste aastate prognoose kärpida.
  Analüütikute hinnangul toetas vastupidiselt prognoosidele panga tulemust endiselt madal netoprovisjonide maht.
  ?9 kuu jooksul 5 miljonit netoprovisjonideks on hea tulemus, oleks oodanud suuremat numbrit,? lausus Danil.
  Hansapangale 383 miljoni kroonist kvartalikasumit prognoosinud investeerimispanga Suprema analüüsi osakonna juhataja Veikko Maripuu märkis, et jääb endiselt provisjonide osas konservatiivsele seisukohale ja ootab nende suurenemist. ?Praegusi majanduse arenguid silmas pidades on panga puhul selgelt näha, et laenuportfelli kvaliteet halveneb,? lausus Maripuu.
  ?Kuigi kasum ületas meie ootusi, ei arva me, et see peaks kohe prognoosides kajastuma,? lausus Maripuu. Ta lisas, et kuigi ootusi ei suurendata, on võimalus, et senist 178 krooni tasemel olevat aktsia hinnasihti (aktsia fundamentaalselt põhjendatud hind) tõstetakse.
  Kuigi analüütikute kinnitusel on Hansapanga aktsia hea investeering, ei tähenda see, et aktsia turuhind hinnasihini peaks tõusma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Suur galerii: InvesteerimisFestivali esimene päev
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Eile algas kolm päeva kestev InvesteerimisFestival.
Comodule koondab ärid ühe katuse alla ja saab uue tegevjuhi Kristjan Maruste jätkab emafirma juhina
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.
Eesti tehnoloogiaettevõte Comodule muudab ettevõtte struktuuri ja loob grupi, mis koondab enda alla kolm ettevõtet. Senine Comodule'i juht Kristjan Maruste asub juhtima emaettevõtet, Comodule'i ette astub teine asutaja Teet Praks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.