• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Windows XP tänasest Eestis müügil

  Täna jõudis maailmas ja Eestis müügile Microsofti uusim operatsioonisüsteem Windows XP.

  Microsofti senise ajaloo olulisima toote turuletulekule pühendatud üritusel New Yorki Marriott Marquis Theatre"is kirjeldas Bill Gates Windows XPd kui väravat uude ajastusse PCde kasutuses. 'Uuel Windowsil on arvutikasutajatele niivõrd palju pakkuda - see näitab kätte PCde tegelikud võimalused ja lubab nautida digitaalse maailma parimaid saavutusi.'
  Gates tänas ka New Yorki elanikke vankumatu kindlameelsuse eest, mis lubab täna pidada Windows XP turuletoomise pidu just selles linnas, ning tõdeda, et New York on endiselt ja jätkuvalt elav ärikeskus.
  Microsofti Baltikumi turundusspetsialisti Pilkku Aasma sõnul on klientide eelhuvi nii Eestis kui maailmas olnud toote vastu suur. 'See on kõige kiirem, turvalisem ja stabiilsem operatsioonisüsteem, mis on kunagi turule toodud ning Microsoft loodab, et see toode aitab PC-turul praegusest madalseisust välja tulla.'
  Veebiteenustele orienteeritud XP tuleb välja Windows XP Home Edition ja Windows XP Professional versioonidena. Suuremate nõudmistega kasutajatele on mõeldud Windows XP 64-bit versioon. Nii professionaalne kui koduversioon jõuavad turule nii täis- kui tooteuuendusversioonina.
  Windows XP Pro olulisemateks uuteks võimalusteks kasutaja jaoks on: kaugligipääs (remote access), kaugabi funktsioon (remote assistance), oluliselt uuenenud ja täienenud valik foto-, video- ja helitöötlusvahendeid (Digital Media Library, Windows Movie Maker, Windows Media Player) ning täiustatud turva- ja automaat-taaste funktsioonid.
  Windows XP turuletulek annab vabamad käed Microsofti operatsioonisüsteemiga varustatud arvutite müüjatele, kellel avaneb võimalus eemaldada operatsioonisüsteemist ligipääs Internet Explorerile, valida, kas asetada Desktopile ikoone ning installeerida vastavalt kliendi vajadusele Java toetus.
  Eestis on Windows XPga varustatud uued arvutid müügil olnud alates septembri lõpust.
  Lisainfot Windows XP kohta on võimalik saada ka toote koduleheküljelt http://www.microsoft.com/windowsxp/
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Adam Erki Enok: elekter on kallis. Aga kes investeeriks tootmisesse, kui hind võib nulli kukkuda?
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
Elektri hind on kõrge ja kahjustab nii ettevõtete konkurentsivõimet kui ka eraisikute toimetulekut. Erakond Isamaa on välja hüüdnud plaani hinda kunstlikult alla tuua, kuid see ei lahenda olukorda, kus tootmisvõimsusi on lihtsalt puudu. Vaja oleks hoopis mehhanismi, mis julgustaks uutesse tootmisseadmetesse investeerimist, kirjutab päikesepaneelide tootearenduse spetsialist Adam Erki Enok.
USA aktsiaturud alustasid uut nädalat langusega
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
USA suurimad aktsiaindeksid lõpetasid esmaspäeva langusega ning tähtsaid uudiseid, mis oleks investorite meeleolusid tunduvalt muutnud, ei ilmunud. Jätkuvalt muretsetakse kõrge inflatsiooni ja rahapoliitika karmistamise pärast, vahendab Reuters.
Baltika juht lahkub ametist
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Baltika juhatuse esimees Flavio Perini lahkub poolte kokkuleppel ametist, uueks juhiks saab senine juhatuse liige Brigitta Kippak.
Soome tarbijate usk tulevikku varises kokku
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Kui tänavu peaks Soome reisijate häälekat vestlust Tallinna tänavatel väheks jääma, siis pole imestada midagi: tarbijate nii nõrka kindlust majandusolukorra suhtes sealne statistika ei mäletagi.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim logistika-, metalli- ja puidusektorit
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.
Venemaa ja Valgevene kaupade impordi täielik lõpetamine mõjutaks enim Eesti logistika-, metalli- ja puidusektorit, kus teistest riikidest pärit asenduskaubad on enam kui veerandi võrra kallimad, selgub Arenguseire Keskuse lühiraportist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.