Inno Tähismaa • 25. oktoober 2001 kell 15:13

Windows XP tänasest Eestis müügil

Täna jõudis maailmas ja Eestis müügile Microsofti uusim operatsioonisüsteem Windows XP.

Microsofti senise ajaloo olulisima toote turuletulekule pühendatud üritusel New Yorki Marriott Marquis Theatre"is kirjeldas Bill Gates Windows XPd kui väravat uude ajastusse PCde kasutuses. 'Uuel Windowsil on arvutikasutajatele niivõrd palju pakkuda - see näitab kätte PCde tegelikud võimalused ja lubab nautida digitaalse maailma parimaid saavutusi.'

Gates tänas ka New Yorki elanikke vankumatu kindlameelsuse eest, mis lubab täna pidada Windows XP turuletoomise pidu just selles linnas, ning tõdeda, et New York on endiselt ja jätkuvalt elav ärikeskus.

Microsofti Baltikumi turundusspetsialisti Pilkku Aasma sõnul on klientide eelhuvi nii Eestis kui maailmas olnud toote vastu suur. 'See on kõige kiirem, turvalisem ja stabiilsem operatsioonisüsteem, mis on kunagi turule toodud ning Microsoft loodab, et see toode aitab PC-turul praegusest madalseisust välja tulla.'

Veebiteenustele orienteeritud XP tuleb välja Windows XP Home Edition ja Windows XP Professional versioonidena. Suuremate nõudmistega kasutajatele on mõeldud Windows XP 64-bit versioon. Nii professionaalne kui koduversioon jõuavad turule nii täis- kui tooteuuendusversioonina.

Windows XP Pro olulisemateks uuteks võimalusteks kasutaja jaoks on: kaugligipääs (remote access), kaugabi funktsioon (remote assistance), oluliselt uuenenud ja täienenud valik foto-, video- ja helitöötlusvahendeid (Digital Media Library, Windows Movie Maker, Windows Media Player) ning täiustatud turva- ja automaat-taaste funktsioonid.

Windows XP turuletulek annab vabamad käed Microsofti operatsioonisüsteemiga varustatud arvutite müüjatele, kellel avaneb võimalus eemaldada operatsioonisüsteemist ligipääs Internet Explorerile, valida, kas asetada Desktopile ikoone ning installeerida vastavalt kliendi vajadusele Java toetus.

Eestis on Windows XPga varustatud uued arvutid müügil olnud alates septembri lõpust.

Lisainfot Windows XP kohta on võimalik saada ka toote koduleheküljelt http://www.microsoft.com/windowsxp/

Hetkel kuum