Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Aktsiad ei suutnud langusest pääseda

  Välisturgude hirm USA makromajandusnäitajate ja Argentina võlaprobleemide ees viis eile Euroopa turgudel kõige suuremasse langusse tehnoloogiasektori. Tallinna börsi liideraktsiatele tähendas selline stsenaarium laiaks käristatud väärtpaberite hinnanoteeringuid ja keskmiselt paariprotsendist langust.
  Kuigi maaklerid nihutasid aktsiate hinnanoteeringud eile hommikul laiaks ja see muutis aktsiatega kauplemise investorite jaoks raskemaks, kerkis kauplemisaktiivsus võrreldes möödunud päevadega tunduvalt.
  Kõige enam oli aktsioonis Eesti Telekomi aktsia, mis 42 tehingu käigus odavnes 1,8% ja sulgus 55,50 kroonil. Päevasiseselt käis aktsia ära koguni 54,50 kroonil ning oli seega ajutiselt 3,5%ses miinuses.
  Hansapanga aktsia kaotas eile viimase osa oma kvartalitulemustejärgsest tõusust, sulgudes 136,75 kroonil ehk 2,3% madalamal kui päev varem.
  Kuigi pangandusgrupi aktsia hinnanoteeringute vahe kärises päeva lõpuks 2 kroonini ehk neli korda laiemaks kui esmaspäeval, ei pärssinud see kauplemisaktiivsust, mis ulatus aktsia kohta igati mõõduka 30 tehinguni.
  Eelpool mainitud väärtpaberitega analoogselt läks eile ka Norma aktsial, mille hinnanoteeringute vahe vajus ligi kroonini ning aktsia odavnes 3%, sulgudes 48,50 kroonil.
  Märksa stabiilsem ja kohati isegi rõõmus oli olukord lisanimekirjas, kus oli selle aasta aktiivsem päev Klementil.
  Märgatavat ostuhuvi tunda saanud rõivatootja aktsia liikus kaheksa tehingu käigus 5,50 kroonini ehk 1,9% kõrgemale tasemele kui päev varem.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Teflonametnik, kel jäigi vastutus võtmata
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ain Valdmanni laadsete ametnike järgi paistab välja, et linnavõimu juures on midagi hämarat. Ärme unusta seda ka nüüd, mil konkreetselt tema töölt lahkub, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Kolmapäeval otsis USA aktsiaturg suunda, nafta hind langes
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Kolmapäeval kõikus USA aktsiaturg plussi ja miinuse vahel ning päev lõpetati väikeses miinuses, kui investorid ootasid järgmisi märke majanduse suundumusest ning keskpankade juhid rääkisid inflatsiooniga võitlemisest.
Tallinna kommunaalameti igavene juht paneb ameti maha
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Linnasüsteemis 46 aastat töötanud, neist 25 aastat Tallinna keskkonna- ja kommunaalametit juhtinud Ain Valdmann teatas, et paneb alates 1. oktoobrist ameti maha.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Vanemahüvitise lõhe oli läbi aastate väikseim
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.
Statistikaameti andmetel oli keskmine vanemahüvitise suurus eelmisel aastal naistel 1205 eurot ning meestel 1463 eurot kuus. Kokku sai eelmisel aastal vanemahüvitist 38 882 eestlast, kellest kolmandik olid mehed.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.