Raivo Sormunen • 30. oktoober 2001 kell 22:00

Aktsiad ei suutnud langusest pääseda

Välisturgude hirm USA makromajandusnäitajate ja Argentina võlaprobleemide ees viis eile Euroopa turgudel kõige suuremasse langusse tehnoloogiasektori. Tallinna börsi liideraktsiatele tähendas selline stsenaarium laiaks käristatud väärtpaberite hinnanoteeringuid ja keskmiselt paariprotsendist langust.

Kuigi maaklerid nihutasid aktsiate hinnanoteeringud eile hommikul laiaks ja see muutis aktsiatega kauplemise investorite jaoks raskemaks, kerkis kauplemisaktiivsus võrreldes möödunud päevadega tunduvalt.

Kõige enam oli aktsioonis Eesti Telekomi aktsia, mis 42 tehingu käigus odavnes 1,8% ja sulgus 55,50 kroonil. Päevasiseselt käis aktsia ära koguni 54,50 kroonil ning oli seega ajutiselt 3,5%ses miinuses.

Hansapanga aktsia kaotas eile viimase osa oma kvartalitulemustejärgsest tõusust, sulgudes 136,75 kroonil ehk 2,3% madalamal kui päev varem.

Kuigi pangandusgrupi aktsia hinnanoteeringute vahe kärises päeva lõpuks 2 kroonini ehk neli korda laiemaks kui esmaspäeval, ei pärssinud see kauplemisaktiivsust, mis ulatus aktsia kohta igati mõõduka 30 tehinguni.

Eelpool mainitud väärtpaberitega analoogselt läks eile ka Norma aktsial, mille hinnanoteeringute vahe vajus ligi kroonini ning aktsia odavnes 3%, sulgudes 48,50 kroonil.

Märksa stabiilsem ja kohati isegi rõõmus oli olukord lisanimekirjas, kus oli selle aasta aktiivsem päev Klementil.

Märgatavat ostuhuvi tunda saanud rõivatootja aktsia liikus kaheksa tehingu käigus 5,50 kroonini ehk 1,9% kõrgemale tasemele kui päev varem.

Hetkel kuum