Tõnis Arnover • 30. oktoober 2001 kell 9:49

Nokia tootearendus on Ericssoni omast efektiivsem

Kui Rootsi Ericssonis toob iga tootearendusse ja uurimistöösse paigutatud Rootsi kroon (1,65 Eesti krooni) 23 ööri tagasi, siis Soome Nokias toob sama kroon kümme krooni tagasi, näitab Rootsi ärilehe Dagens Industri tehtud analüüs.

Aastail 1990-1995 investeeris Ericsson uurimisse ja tootearendusse 59 miljardit Rootsi krooni (97,4 mld krooni), mis on kolm korda rohkem kui Nokial, seda eeskätt mobiilsüsteemide arendamise tõttu. Tänavu paigutab Ericsson sellesse valda 42 miljardit Rootsi krooni ehk miljardi rohkem kui mullu. Seoses Ericssoni müügi 10protsendilise vähenemisega moodustavad need kulud juba 19% käibest.

Konkurendi Nokia kohta ütleb Ericssoni tehnikadirektor Jan Uddenfeldt, et Nokial on fantsatiline rentaablus mobiiltelefonide üksusel, samal ajal kui kõik ülejäänud on kahjumis.

Hetkel kuum